PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392760
6,6 75 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Generalnie film widze po zwiastunie polega na tym ze grupka ludzi bedzie gdzies wyslana i maja sie zabijac az 1 osoba zostanie. I tu jest moje pytanie. Czy faktycznie bedzie tam krew i przemoc, czy bedzie to film o zabijaniu bez zabijania? Bo nie ukrywam ze mam ochote obejrzec kino akcji gdzie bohaterka z plakatu bedzie sie poslugiwala łukiem, a nie bedzie jej służył jako ozdoba - bo byloby to kompletnie bez sensu.

kabantosex

To nie jest kino akcji! wiec nie oczekuj efektownych walk bo ich nie zobaczysz najwyżej króciutkie popisy strzeleckie.Niestety ale film jest od 12 lat wiec na krew raczej nie czekaj bo dużo jej nie pokażą..podobnie jak scen śmierci innych uczestników igrzysk.Wypasionych efektów specjalnych też nie ma i nie będzie,to nie jest film dla kochających akcję,raczej dramat w klimacie sf czy też fantasy...

ocenił(a) film na 5
szarit

Dzięki wielkie na info. Czyli generalnie słabo się zapowiada. Film o zabijaniu bez zabijania. Nie przekonuje mnie to. Jednak chyba sie nie wybiore na ten film. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
kabantosex

Jeśli liczysz na rozbryzgującą się krew strzelającą prosto w ekran i rozpadające ciała to raczej tego nie uświadczysz. Jednakże wydarzenia ukazane są tak sugestywnie, że nie potrzeba dokładnego przekazu tego co się dzieje by zrobiło wrażenie, przynajmniej z mojego punktu widzenia.
I tak jak kolega/koleżanka szarit stwierdził/stwierdziła jest to dramat osadzony w klimacie s-f, z czym w zupełności się zgadzam :)

katniss_

Koleżanka :)

ocenił(a) film na 7
szarit

No to miło :)

kabantosex

Książka jest naprawdę dobra,film myślę że nie będzie zły ale jak już pisałam to nie jest produkt dla fanów akcji raczej dla tych co chcą popatrzeć i pomyśleć nad tym co się ogląda...i wcale nie uważam ze jest zły czy słaby po prostu skierowany jest nie dla każdego.Ale jak chcesz akcyjniaka to nie jest zdecydowanie produkt dla ciebie.