PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392701
6,6 75 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Pytanie o końcówkę

użytkownik usunięty

Film oglądało mi się bardzo przyjemnie i uważam go za solidny. Z chęcią obejrzę drugą część.

Zastanawia mnie tylko jedna scena z końcówki filmu. Mianowicie ten młody "producent" Igrzysk jak wchodzi do jakiejś sali z (mniemam) tym trującymi borówkami w wazie. O co dokładnie z tym chodzi, bo nie rozumiem.

Prawdopodobnie ma je zjeść - to cena za to, że przeżyło dwoje trybutów.

ocenił(a) film na 7
elite_fw

Tutaj nie ma żadnych wątpliwości bo oczywiście chodzi o to, co napisałaś.

ocenił(a) film na 10

Prezydent ukarał go za to,że pozwolił wygrać 2 trybutów.W filmie tego nie pokazali,ale umarł.

ocenił(a) film na 10
gwenny16

Odnośnie postaci Seneca Crane, skoro o nim mowa chciałam się dowiedzieć , bo czytam książkę, jestem już momencie po wysadzeniu zapasów Zawodowców, dokładnie to strona 215, ale to nie jest teraz najbardziej istotne.Nie przypominam sobie żeby do tego czasu była o nim mowa. A nie sądzę że przeoczyłam , bo czytam z dokładnością.

ocenił(a) film na 7
malwina07

W książce tego nie było :) Tylko w Pierscieniu Snow wspomina KATNISS ŻE ZOstał powieszony. A ona to potem wykorzystała do pokazó indywidualnych na igrzyskach. W filmie jesteś że miał zjeść jagody.

ocenił(a) film na 10
filmowy_laufer

Skończyłam czytanie pierwszej części i zaczęła drugą i dowiedziałam się tego co Ty napisałeś ale i tak jestem wdzięczna za udzielenie mi odpowiedzi :)

ocenił(a) film na 7
użytkownik usunięty

Jagody były zatrute a "młody producent" miał je zjeść i umrzeć za to że pozwolił wygrać 2 trybutom. Przez to pokazał, że można sprzeciwić się władzy. W książce go powiesili.