PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392701
6,6 75 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Wnioskuję to po opiniach ludzi w różnym wieku z mojego otoczenia.
Jako film da się obejrzeć - nie jest źle. Ponieważ nie podoba mi się ogólne podejście do pomysłu,
to książka pewnie jeszcze bardziej by mnie odrzucała... (jak to zwykle bywa w takich sytuacjach).
Jeśli coś ci się nie za bardzo podoba ogólnie w pomyśle na story, to książka raczej będzie jeszcze
gorsza - w filmie to się skupisz na innych rzeczach (na efektach, na scenografii, akcji samej w
sobie) i jako prosta rozrywka dosyć przyjemnie sobie obejrzysz, a książka to cię będzie tylko
katować detalami pomysłów które nie za bardzo trawisz...

ocenił(a) film na 6
Vinito

słyszałem, że książka jest świetnie napisana, pewnie przeczytam za jakiś czas, ale film jako tako, słaby.. musze jeszcze zobaczyc 2 część

Brejkor

No w sumie zdarzają się książki tak napisane (trafiające stylem w gust czytelnika) że dobrze się je czyta nawet jeśli historia człowiekowi nie za bardzo podchodzi...

użytkownik usunięty
Brejkor

książka jest napisana fantastycznie, wciąga dużo bardziej niż film. W pisanej wersji tej powieści wszystko jest pokazane bardziej spójnie i bardzo przystępnym sposobem opowiedziane. Jak film mnie aż tak bardzo nie zachwycił tak książka wciągnęła mnie całkowicie i puściła dopiero po przeczytaniu całej historii.