PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392817
6,5 55 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Rozczarowanie

ocenił(a) film na 9

Dalam 7, ale nie wiem czy ten film zasluguje na tak wysoka ocene. Ksiazka byla
rewelacyjna...czytalam z zapartym tchem od poczatku do samego konca. Idac na ten film do kina
mialam ogromne nadzieje, ze bedzie równie dobry jak ksiazka...nie moglam sie wrecz doczekac!
Niestety sie rozczarowalam :( Wiele waznych watków zostalo pominietych badz razaco
zmienionych! Jennifer jako Katniss swietna :)

ocenił(a) film na 9
wino1986

No i Woody jako Haymitch wymiata! :)))

ocenił(a) film na 7
wino1986

Mnie raził fakt, że w ekranizacji Katniss kupuje broszkę z Kosogłosem na jakimś rynku czy bazarze (który miał chyba przedstawiać Ćwiek), chociaż w rzeczywistości dostała ją w prezencie od Madge (która z tego co pamiętam w ogóle nie występuje w filmie). Ogólnie brożka ta została zepchnięta niemal na sam koniec w hierarchii ważności, a przecież odegra niemałą rolę w następnych częściach.

ocenił(a) film na 7
a_krakers

broszka*, przepraszam bardzo ;)

ocenił(a) film na 9
a_krakers

Dokladnie! Bardzo brakowalo mi Madge w tym filmie!!! Niewybaczalny blad...niesmak pozostal :-/
Czytam teraz "W pierscieniu ognia" a jak skoncze to zabieram sie za trzecia czesc :)

ocenił(a) film na 7
wino1986

Jest świetna, chociaż zakończenie mnie powaliło. Nie spodziewałam się go naprawdę ;)

ocenił(a) film na 9
a_krakers

Zakonczenie w drugiej czesci??ciekawe ciekawe.. :-O

ocenił(a) film na 7
wino1986

chodziło mi o trzecią ;)

ocenił(a) film na 8
a_krakers

jak dla mnie, to zakończenie w drugiej jest nawet bardziej zaskakujące niż w trzeciej! ;>
musi minąć trochę czasu, zanim otrząsnę się po tej trylogii... :)
film był w porządku, ale nie zasłużył na tak wysoką ocenę, jaką mu dałam przez sympatię dla książki