Film nudzi i dłuży się. Jest przegadany. Trochę zmarnowany potencjał.
Naciągane 6/10.
Pieprzenie kotka za pomocą młotka.
Recenzje to czyta się, ale po seansie, by móc porównać swoje odczucia z odczuciami innych. Można się z kimś zgodzić, śmiało wdać się w polemikę, ale przede wszystkim recenzja, recenzji nierówna. Skąd będziesz wiedzieć, która recenzja najlepiej rzutuje na film. Ta na 3 czy 8?
I trzy książki interpretujące film na różne sposoby. Wtedy z czystym sumieniem można usiąść do oglądania.
Więc tak, obejrzałem ten film nie czytając książki rok temu i dalem filmowi 6. Miesiąc temu brat dostał w prezencie zestaw IŚ, sięgnąłem po I tom i mnie wciągneło... Potem ponownie obejrzałem film z innego pkt widzenia, wiele rzeczy było jasnech(jak tego mogłem nie zauwazyc?), do tego byłem pod ogromnym wrazeniem jak twórcy "upchneli" ponad 300 stron książki w ten film, świetna robota. Może postać Kattnis jest dobra, to postacie grane przez innych są idealnie odwzorowane.
Polecam przeczytać książkę, a na pewno pkt widzenia się zmieni, a do tego obejrzeć Battle Royale. Wiele osob zarzuca plagiat IŚ;)
Też czytałem wszystkie książki po kilka razy. BT oglądałem ale szału nie było. ;) Nie licząc dobrego klimatu.