Świetny film, cały czas trzyma w napięciu, dla mnie genialny!!! Już czekam na 2. część :)
PS
Nie polecam dzieciom poniżej 13 roku życia, film dosyc brutalny.
Nie rozumiem ludzi, którym nie podoba się film. Ocena też mnie dziwi bo może pierwsza część nie ma tyle akcji ale film sam w sobie ciekawy. Zasługuje na dobrą ocenę ze względu na dobrą obsadę i muzykę.
''Zasługuje na dobrą ocenę ze względu na dobrą obsadę i muzykę.''
Czyli hipotetycznie Kac Wawa zasluguje na dobrą ocenę bo są tam ''znani i lubiani aktorzy(hahahah)'' i na pewno komus ost wpadnie w ucho? :)
A u nas na dzień dzisiejszy są jacy dobrzy, polscy aktorzy? Nie porównuj tych polskich, którzy zagrali w kilku marnych produkcjach ze znanymi aktorami, którzy wykazali się już dawno w wielu rolach. Ma na myśli Woodego Harrelsona, Stanleya Tucci albo Donalda Sutherlanda. Nie wspomnę już o Jennifer Lawrence, która jest świetną aktorką i dostała Oskara a teraz jest znowu nominowana. Huthcerson też się dobrze zapowiada tak jak ci wszyscy młodzi, którzy zagrali dzieciaki z Dystryktów. Film jest dobry bo powstał na podstawie dobrej książki. Nie jest od niej lepszy ale to i tak nie ujmuje mu dobrej oceny. Poza tym pierwsza część jest delikatna i ma niewiele akcji w porównaniu z dwiema następnymi. W Kosogłosie to się dopiero będzie działo a jeśli zrobią go zgodnie z książką to film będzie znakomity.
Na pewno? Dostała Oskara ale wcześniej była nominowana za Do szpiku kości
http://www.youtube.com/watch?v=GoCLaJ8eFUQ
Piszesz:
> jest świetną aktorką i dostała Oskara a teraz jest znowu nominowana.
Z czego wynikałoby, że jest nominowana już po otrzymaniu Oscara. A sprawa wygląda tak:
- styczeń 2011 - nominacja za Winter's Bone
- styczeń 2013 - nominacja za SIlver Linings Playbook
- luty 2013 - Oscar za SIlver Linings Playbook
Następną nominację może więc dostać dopiero w styczniu 2014 roku :)
Spoko ale nie mogę zgodzić się, że obsada jest jakąkolwiek miarą filmu. Ok darujmy sobie nasze rodzime ''gwiazdki'' ale popatrz na filmy Uwe Boll'a - tam też występowali nieźli aktorzy np Statham czy Kristanna Loken :)
P.s nie wypowiadam się na temat filmu tylko chodzi mi o konkretny motyw który przytoczyłem wcześniej co do obsady i oceny :)