PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392817
6,5 55 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Super!!

ocenił(a) film na 10

Świetny film, cały czas trzyma w napięciu, dla mnie genialny!!! Już czekam na 2. część :)
PS
Nie polecam dzieciom poniżej 13 roku życia, film dosyc brutalny.

Friesian

Ja tak samo! Jeszcze tylko 3 miesiące! :)

ocenił(a) film na 7
Friesian

Nie rozumiem ludzi, którym nie podoba się film. Ocena też mnie dziwi bo może pierwsza część nie ma tyle akcji ale film sam w sobie ciekawy. Zasługuje na dobrą ocenę ze względu na dobrą obsadę i muzykę.

IKnowWhatYouAre

''Zasługuje na dobrą ocenę ze względu na dobrą obsadę i muzykę.''
Czyli hipotetycznie Kac Wawa zasluguje na dobrą ocenę bo są tam ''znani i lubiani aktorzy(hahahah)'' i na pewno komus ost wpadnie w ucho? :)

ocenił(a) film na 7
crystalviper

A u nas na dzień dzisiejszy są jacy dobrzy, polscy aktorzy? Nie porównuj tych polskich, którzy zagrali w kilku marnych produkcjach ze znanymi aktorami, którzy wykazali się już dawno w wielu rolach. Ma na myśli Woodego Harrelsona, Stanleya Tucci albo Donalda Sutherlanda. Nie wspomnę już o Jennifer Lawrence, która jest świetną aktorką i dostała Oskara a teraz jest znowu nominowana. Huthcerson też się dobrze zapowiada tak jak ci wszyscy młodzi, którzy zagrali dzieciaki z Dystryktów. Film jest dobry bo powstał na podstawie dobrej książki. Nie jest od niej lepszy ale to i tak nie ujmuje mu dobrej oceny. Poza tym pierwsza część jest delikatna i ma niewiele akcji w porównaniu z dwiema następnymi. W Kosogłosie to się dopiero będzie działo a jeśli zrobią go zgodnie z książką to film będzie znakomity.

IKnowWhatYouAre

Jeszcze za nic nie jest nominowana. Nominacje do Oscarów ogłaszane są bodajże w styczniu.

ocenił(a) film na 7
daniell_p

Na pewno? Dostała Oskara ale wcześniej była nominowana za Do szpiku kości
http://www.youtube.com/watch?v=GoCLaJ8eFUQ

IKnowWhatYouAre

Piszesz:

> jest świetną aktorką i dostała Oskara a teraz jest znowu nominowana.

Z czego wynikałoby, że jest nominowana już po otrzymaniu Oscara. A sprawa wygląda tak:
- styczeń 2011 - nominacja za Winter's Bone
- styczeń 2013 - nominacja za SIlver Linings Playbook
- luty 2013 - Oscar za SIlver Linings Playbook

Następną nominację może więc dostać dopiero w styczniu 2014 roku :)

IKnowWhatYouAre

Spoko ale nie mogę zgodzić się, że obsada jest jakąkolwiek miarą filmu. Ok darujmy sobie nasze rodzime ''gwiazdki'' ale popatrz na filmy Uwe Boll'a - tam też występowali nieźli aktorzy np Statham czy Kristanna Loken :)
P.s nie wypowiadam się na temat filmu tylko chodzi mi o konkretny motyw który przytoczyłem wcześniej co do obsady i oceny :)