PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392817
6,5 55 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Nie rozumiem tylu negatywnych komentarzy, moze to kwestia gustu, ale w mojej opinii film byl po prostu swietny, wzruszajaca porywajaca historia, swietne obrazy i gra aktorska, swietne zdjecia, naprawde gdy nadszedl koniec filmu czulam niedosyt i przykro mi bylo wychodzic, chcialam ogladac jeszcze :) ksiazki nie czytalam, wiec nie mam porownania, ale uwazam ze film jest naprawde dobry, ukazuje pozytywne wartosci i czlowiek po nim wychodzi pozytywnie nastawiony i mozna nawet powiedziec natchniony, dawno nie ogladalam tak dobrego filmu, wiem ze jest to trylogia, takze z utesknieniem i niecierpliwoscia juz czekam na dalsze czesci, dodam ze po kupieniu biletu weszlam tutaj i jak zobaczylam wszystkie te negatywne opinie to troszke sie zdolowalam ale postanowilam zaryzykowac na wlasnej skorze i nie zaluje, polecam wszystkim ten film, ma przeslanie, a chyba o to w filmach chodzi :)

ocenił(a) film na 9
kasia84_filmweb

Zgadzam się w zupełności. Jeśli ktoś miał oczekiwania co do brutalności, efektywnych walk to na pewno się zawiódł. Ja cieszę się że został zrobiony film nastawiony na naturalność i realność. Że zamiast robić widowisko wizualne, udało się pokazać głębie problemu. Pewnie w książce jest to lepiej ukazane i dlatego już czekam na dostarczenie całej trylogii. Jak dla mnie film bardzo zachęca by zapoznać się z książką.

kasia84_filmweb

Też mnie dziwi taka ilość nagatywów! To jest bardzo dobry film , pozytywnie został oceniony nawet przez krytyków! Film był wciągający i poruszał ważne kwestie, co nie jest zbyt popularne w hollywoodzkich produkcjach. A tu wszystko się znalazło i aż dziwi mnie taka niska ocena. Film zasługuje na przynajmniej 9/10 !

ocenił(a) film na 6
kasia84_filmweb

No ja na film wybieram się dopiero w niedzielę, ale za to mogę powiedzieć że książka jest FENOMENALNA. Czytam ją i czytam ciągle w kółko i nie mogę przestać ;) Naprawdę warto się zatrzymać i zastanowić nad tym ku czemu podąża ten świat...

kasia84_filmweb

Ja też nie rozumiem tego, czego czepiają się haterzy. Ale kiedy wychodziłem z kina widziałem trzech łyso ogolonych kolesi ubranych jak dersiarzy, wyglądali na niezadowolonych z filmu.

ocenił(a) film na 9
kasia84_filmweb

Mnie tez sie podobał. Poza tym ten film bije rekordy popularności.Cała wypełniona po brzegi sala. Ciężko było dostać miejsce

smokull

A może ktoś filmu nie zrozumiał? :P Dla mnie było o wiele więcej niż ok. A co do ekranizacji książek które czytałem mam zaniżone oczekiwania bo zazwyczaj z ekranizacji wychodzą hały ( z wyjątkami!). W igrzyskach były sceny które wyglądały lepiej niż w mojej głowie. Sceny z halucynacjami albo ze samego startu. Tą drugą zapamiętam na długo bo była idealna. Tak jakby się patrzyło oczami Katnis.
Co do negatywnych komentarzy- już chyba kwestia mentalności:)

ocenił(a) film na 7
kasia84_filmweb

niestety po ponad 2 godzinach męki wyszedłem z kina tylko ze zdrętwiałą d... a dodam że oglądałem w IMAXie także zawód dnia podwójny bo za tą kasę mogłęm zjeść obiad w dobrej restauracji, owszem początek dosyć ciekawy i intrygujący jako że nie czytałem książki a film wybrałem tylko dlatego że pasowała mi godzina jego emisji, ale im dalej rozwijała się akcja tym było już tylko gorzej niczym z równi pochyłej.