Film okazał się bardzo naiwny, miała być walka na śmierć i życie, ale jakoś tego nie było widać, może to wina twórców filmu. Nie mniej jednak, niektóre momenty trzymały mnie w napięciu, zaś niektóre były przedstawione tak banalnie, dziecinnie i naiwnie, że nie wyglądało to na walkę o przetrwanie.
Chciałbym jeszcze sprostowac, że oceniłem film nie książkę ;) Film dobry, pomimo kilku scen moim zdaniem nie pasujących do "walki o życie" - po prostu odbiegające od tego schematu, ale tłumaczę to tym, że nie każdy w trudnych warunkach zachowuje sie jak zwierze.Albo scena w której "pakt" znajduje główną bohaterkę, którą chcą zabic (jest praktycznie nieruchoma), po dwóch próbach (chybieniach) odpuszczają, w zasadzie może czepiam się bez powodu, bohaterowie byli tylko ludźmi mogącym się pomylic, zdarza się. Nie mniej jednak, film dobry. Może w następnych częściach twórcy troche bardziej się przyłożą. (brakowało mi także większej brutalności/agresji,sceny walk były ukazane zbyt łagodnie)
bo to była ustawiona prze organizatorów walka o przetrwanie ... której reguły złamano wbrew jej woli
"dziecinne i naiwnie" - a kto by na arenie Rambo lub terminator ??? nie tam były młodsze lub starsze ale ... dzieciaki