PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392873
6,5 55 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Zawiodłem się

ocenił(a) film na 5

Książkę przeczytałem jeszcze zanim obejrzałem film i polecam każdemu. Książka jest fantastyczna, zwiastun filmu buduje napięcie i czujesz że film będzie epicki a tu niestety nic ciekawego. Zero akcji. Brak jakiejkolwiek epickiej muzyki która by podkreśliła niektóre zaskakujące momenty. Przez ponad pół filmu miałem wrażenie że oglądam jakiś amatorski film a nie amerykańską produkcję z budżetem 78 milionów dolarów. Jedyne co mi się podobało to to że film ściśle trzyma się książki, wiele zdań jest wręcz przeczytana jakby prosto z książki. Jednak kilka ważnych momentów zabrakło. Inne momenty które w książce zdawały się epickie i wzniosłe, w filmie pokazano bez uczuć w dwie sekundy. Sztucznej miłości ani jakiejkolwiek miłości nie było czuć w ogóle między Peetą a Katniss choć gra aktorska była bardzo dobra. Ogólnie jestem bardzo zawiedziony. Przeczytajcie lepiej książkę bo naprawdę warto. W filmie brak jakiegokolwiek budowania napięcia.

adi665

Przeczytałem książkę i się zgadzam z Tobą.W porównianiu do książki film jest beznadziejny.Mam nadzieję sie w pierścieniu ognia będzie ciekawiej.

ocenił(a) film na 6
adi665

Zawsze ksiazka jest lepsza od filmu ;)