jeden z najgłupszych filmów jakie miałem wątpliwą przyjemność oglądać w życiu. co za nuda. bezpowrotnie stracone grubo ponad 2 godziny. tylko po co ten poczciwy woody harrelson się tam zapłątał!?
Jakieś argumenty? Bo "głupi" i "syf" nie dają wielkiego pola do popisu dla jakiejś konstruktywnej dyskusji.
wyraziłem swoją opinie, bez chęci do dyskusji z kimkolwiek. fabuła jest idiotyczna, niewciągająca i film jest niemiłosiernie nudny. wystarczy?
Nie robi mi to różnicy, ale jeśli Tobie wystarczy, to bardzo się cieszę. Pozdrawiam.
Argumenty?
proszę:
http://www.filmweb.pl/film/Igrzyska+%C5%9Bmierci-2012-504776/discussion/JESTEM+S ZCZ%C4%98%C5%9ALIWY...,2120700
"Danie Katniss najwięcej punktów." Zrobili to specjalnie, żeby pozostali uczestnicy uznali ją za silną i szybko wyeliminowali. Przypomnij sobie scenę, gdy Katniss strzela do organizatorów. Chceli ją szybko usunąć.
"Poczekajmy to zgłodnieje i zejdzie" Nie mogli w nią trafić, więc wzięli ją nas przeczekanie. Choć uważam, że powinna być wyżej i bardziej ukryta między gałęziami.
"Samo to że zebrali sie w grupę." Po to, żeby wyeliminować pozostałych. To było na forum tłumaczone już setki razy.
"Że nikt nie wpadł na pomysł by zamordować ich podczas snu." Byli grupą, więc zaatakowanie jednej osoby spowodowałoby jej krzyk i pobudkę pozostałych. Kolejny plus stworzenia grupy.
"Nikt nie stał na warcie przy drzewie." Zgadzam się.
"W tym państwie musi być naprawdę mało ludzi skoro 1 dystrykt (12) to tak na oko 1000 osób?" 9 tysięcy. Nie pamiętam już dokłanie jak to pokazali w filmie, ale może faktycznie mogli zainwestować w większą ilość statystów. 12 dystrykt był najmniej liczny.
"Producent chciał zabić osobe która była faworytem (ta kula ognia prosto w nią) a potem wypłoszyli specjalnie by zabiła ją grupa." Nie chciał jej zabić, tylko pokierować ją w stronę najbliższego trybuta, żeby walczyli. Show must go on!
"Po wybuchu widzieli by ją chyba tylko gdyby stał na środku pola." Nie rozumiem Cię.
"Jak niby stworzyli te stwory psopodobne? Pstryk i są?" Dlaczego we Władcy Pierścieni są elfy? Jak oni je stworzyli? Igrzyska śmierci to nie jest obyczajówka, tylko sci-fi, autor ma prawo umieścić nawet latające kozy, jak najdzie go ochota.
"Nagle zjawiła sie Rue pomogła znaleźć Katniss UL który jakimś cudem znalazł się tuż nad jej głową którego to Katniss nie zauważyła wspinając się po drzewie. Oczywiście do tego momentu było też zero os wokół." Nie zdarzyło Ci się nigdy widzieć ula, wokół którego nie ma pszczół? Póki nikt ich nie niepokoił, to siedziały sobie cicho, nie widzę w tym nic dziwnego. A to, że ul był akurat tam? Założe się, że w tym lesie była ich co najmniej setka. Czysty przypadek, że Katniss trafiła akurat tam. Tak samo jak pojawienie się tam Rue (która po prostu tam spała)
"Grupa znajduje ogniska po dymie ale jakoś tego dymu które zrobiły Katniss i Rue jakoś nie widzą." Nie pamiętam sytuacji.
"Ten czarny zabija brunetkę oszczędzając Katniss. Śmiech na sali! To jest walka o życie! Patrzy się jak tamta zabija Katniss i dopiero potem wykańcza tą drugą." Solidarność i honor, piękne słowa. Dziewczynka była z jego dystryktu, Katniss była z nią, uczciła ją po śmierci. Jego rodacy by go znienawidzili, gdyby ją zabił. Przypomnij sobie scenę z gestem szacunku po śmierci Rue. Cały 11 dystrykt był z Katniss.
Większość Twoich argumentów wynika z niedokładnego oglądania i niezrozumienia całkiem logicznych spraw, jak choćby to łączenie się w grupy.
Jego argumenty to żałosne wypociny czepiające się byle drobnostek wymyślone tylko po to żeby nie wyjść na idiotę zakładając ten temat. Co do tej grupy która znajduję trybutów po dymie z ogniska... Tyle że gdy Katniss i Rue rozpaliły ognisko było ono malutkie i na dodatek było wtedy jasno. A dymu i ognia nie zobaczysz w dzień tak łatwo. :) A w przypadku tej trybutki w kręconych włosach którą zabili zawodowcy. Ona rozpaliła ognisko nocą. Ogień widać w nocy nawet z dużej odległości.
Film tak tragicznie nudny slaby, idiotyczna historia, że chyba już wole Kac wawa...
ooo wolisz oglądać film,który został uznany za najgorszy film na świecie? I to nie tylko przez nasze media :D To życzę miłego oglądania tego kiczu. Jeśli ci się film nie podoba to rozumiem,że nie zobaczymy twoich komentarzy na forum drugiej części,bo musiałbyś się na film wybrać a skoro tak cię nudził to nie zmarnujesz na to swoich ciężko zarobionych pieniędzy :D
Moim zdaniem nie jest taki zły. Ciekawe przedstawienie sytuacji, akcja. Jedyne co mi przeszkadzało to ta sztuczność Kapitolu i jego mieszkańców. Przyszłość trochę banalnie przedstawiona. Do niczego innego nie mam zastrzeżeń.
każdy kto oglądał battle royal lub jest kinomaniakiem oceni ten film na max 4/10. słabizna i nie ma co argumentowac nawet....
Powiem Ci, że też tak myślałam jak pierwszy raz oglądałam. A potem gdzieś po roku przeczytałam książkę i teraz mi się podoba. :P
Tak mi przykro. Jak Ci się nie podobał to na co zakładasz tu temat "bez chęci do dyskusji z kimkolwiek" ?