PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392817
6,5 55 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Powiedzcie mi z kim wreszie glowna bohaterka byla w zwiazku??? z Peetam?? czy wrocila do tego z distryktu???

ocenił(a) film na 8
rotanimod

1. Film jest na podstawie książki, a w książce główna bohaterka udawała wielką miłość do Peety aby zdobyć sponsorów i przeżyć jak najdłużej na igrzyskach. Choć tego nie chciała coś jednak zaczęła czuć do Peety, ale w prawdziwym związku z nikim nie była- Gale(chłopak z dystryktu) był tylko jej przyjacielem.
2. Tak, wrócili do dystryktu, ale co potem się działo z Katniss możesz się dowiedzieć z czytając kolejną książkę, lub czekając na film;)

ocenił(a) film na 7
Cervi952

a może uchyliłbyś/-a rąbka tajemnicy i powiedział/-a tylko z kim w końcu była, albo inaczej kogo w końcu prawdziwie pokochała:)jeżeli wiesz to z kolejnej książki?:)

ocenił(a) film na 8
Justyna1802

UWAGA, SPOILER

To będzie trudny wybór dla Katniss, ale ostatecznie zostanie z Peetą:)

ocenił(a) film na 10
Justyna1802

No tak będzie z Peetą który jest jako tako ( po tym całym praniu mózgu przez Snowa ) normalny. Ale więcej ci nie napiszę bo przecież nie zamierzam ci tu streszczać reszty historii którą szczerze polecam do przeczytania :)

ocenił(a) film na 8
Justyna1802

--Jak coś to jestem on (nie ona), bo widzę, że nie wiedziałas jak napisać;)--

Tu jak widzę użytkownicy odpowiedzieli już na twoje pytanie i niestety je przeczytałem;p
Ja jeszcze nie znam dalszych przygód Katniss, Peety i innych reszty. Mam kupioną książkę ale postanowiłem ją przeczytać dopiero po premierze filmu. Tak sobie postanowiłem;)

rotanimod

Od razu wiadomoże to było udawane,bo chłopak ma gadane i zdobywał dla niej sponsorów.Po za tym jeśli chodzi o ocene filmu to obejrzałam go dopiero wczortaj i nawet jestem zdziwiona że jest nawet dobry,książki nie czytałam,nielubię filmów tego typu dlatego po obejrzeniu tego jestem pod wrażeniem.

ocenił(a) film na 8
nirvanka99

Ja jestem chłopakiem i raczej nie lubię takich historyjek, ale chyba ze względu na grę aktorki (głównej bohaterki) zainteresował mnie ten tytuł i zmusił do przeczytania książki.
„Od razu wiadomoże to było udawane” – Może w filmie było to zbyt słabo pokazane- faktycznie Peeta miał gadane i pomagał dziewczynie, ale dlatego iż bardzo ona mu się podobała. Naprawdę się w niej zakochał.

ocenił(a) film na 7
Cervi952

a ja w sumie lubię takie filmy, a po tym niestety czuje niedosyt, ktoś napisał na forum, że zaczynał się naprawdę dobrze, ale później było już gorzej i niestety muszę się tu zgodzic. Początek rzeczywiście genialny, ale dalej tej fabule no coś brakło...ta cała walka w lesie itp nie bardzo mi się to podobało:(( A książkę może też przeczytam:)

ocenił(a) film na 7
Cervi952

a ile jest tych książek ? :) dwie części ? czy więcej ?

ocenił(a) film na 8
Justyna1802

Ta opowieść składa się z 3 książek: Igrzyska śmierci, W pierścieniu ognia i Kosogłos.

Ja mam całą trylogię w jednej książce(taniej wychodzi niż 3 książki osobno). Bardzo polecam przeczytanie książki. Jeżeli tego typu historie Cię interesuje to na tej książce się nie zawiedziesz.

Ja to jak już pisałem, takie historyjki to nie mój klimat, ale książkę czytało się bardzo szybko i przyjemnie;)

ocenił(a) film na 10
rotanimod

Związek z Peetą był dla mnie zaskoczeniem :) Bo jak obejrzałam film to było mi żal Galea jak musiał patrzeć Katniss i Peeta się całują i później trzymają się za ręce. A gdy byli już w dystrykcie, to zrobiło mi się żal natomiast Peety.

Widzieliście jak ten Cato, czy jakoś tak (niezłe imię na morderce :) ) patrzył się na Katniss, a ona na niego... i szybko się odwracała, a on uśmiechał się do siebie. A później na arenie, chciał ją sam zabić. Szkoda, że tego nie wykorzystali, by było ciekawie... (np. dorwał ją i jakiś krótki dialog, a raczej monolog Cato, jak jej się podoba, a z tej sytuacji ratuje ją Peeta, raczej nie Gale:) ) nie twierdzę, że powinni być razem, ale byłoby ciekawie. (ale trochę wykorzystali-sytuacja na Rogu Obfitości)

POZDRAWIAM

PS. Ile może kosztować trylogia Igrzysk Śmierci?

niebieskooka_Alice

Mnie się udało dorwać w empiku trylogię w jednym tomie za 90 zł :)

ocenił(a) film na 10
krecolka

dzięki krecolka

użytkownik usunięty
krecolka

A mnie za 48,30 za całą trylogię. Oczywiście nie w empiku.

rotanimod

SPOILER

W epilogu w III tomie ''Kosogłos'' dowiadujemy się, że Katniss wiąże się z Peetą i mają dzieci.