A mnie się film podobał! Fabuła oczywiście nie jest świeża ale uważam że film wart obejrzenia... Ogólnie ogląda się lekko i przyjemnie. Faktycznie sporo wpadek- szkoda ale co zrobić... Oceniam na 10 i możecie mnie za to zabić... ;) Oceniam jednak według swojego gustu- a widać ten film spełnia jego oczekiwania...
Ja też uważam, że film bardzo fajny. Jestem nim pozytywnie zaskoczony, choć zakończenie zrobiłbym inne. A tym, którzy wyszukują na siłę jakiś wpadek czy nieścisłości można tylko współczuć, że zamiast czerpać przyjemnośc z oglądania skupiają się na jakichś pierdołach.
zgadzam się z tobą w 100%! ci którzy szukają wpadek takich jak plastikowe okna itd. tylko obrzydzają film!!!!!!!! takie uwagi typu złe firany wywieszone na oknach zachowajcie dla siebie!!!!
A mnie też się bardzo podobał, Może nie było w nim dużo śmiechu ale atmosfera całkiem przyjemna i te lata 80te no fajnie, przynajmniej możn było powsominac albo popatrzec jak się zyło za komuny :)
Pomysł na film fajny, ale lepiej byłoby gdyby była mowa o przeniesieniu w czasie np. o 10 czy 15 lat, a nie o odniesieniu się do innego ustroju i z nim związanego specyficznego sposobu życia. Niestety ten aspekt został potraktowany po macoszemu i w filmie nie został oddany klimat PRL-owski ani nawet nie za bardzo zadbano o styl mebli, rekwizyty itd.
Mimo to film jest nawet fajny. Jeśli nie nastawimy się na komedię w stylu Barei to powinien się spodobać.
bardzo fajny i przyjemny, ale faktycznie młodzi, nie są go wstanie zrozumieć, i dlatego uważają, że jest nudny!