PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468065}
6,2 88 tys. ocen
6,2 10 1 87961
5,8 46 krytyków
Ile waży koń trojański?
powrót do forum filmu Ile waży koń trojański?

Wg mnie aktorka grająca główna role jest strasznie "drewniana" nie ważne czy pije wódkę z gospodynią, pyta o testy ciążowe w aptece czy kłoci się z Darkiem wygląda i zachowuje się niemal identycznie.

Scenariusz nie do konca przemyślany.Te jej cofniecie w czasie to ani to sen ani realny przypadek( babcia przezyla ale maz nie wie po co mialby jechac do Kanady)

Mnóstwo wpadek w scenografii, plastiki w oknach, korki na ulicach, czy jeżdżący sobie po ulicy peugeot 405 którego produkcje rozpoczęto pod koniec tegoż roku

Irytujące( w założeniu pewnie śmieszne) wpadki głównej bohaterki która chce płacić kartą w PRLowskiej kawiarni czy szuka testow ciazowych, i ludzie którzy nawet się nie obrażają gdy ich wyzywa od zacofanych.

ocenił(a) film na 8
kosiniak

nie chce komentowac ostatniego twojego zdania... "wpadki głównej bohaterki która chce płacić kartą w PRLowskiej kawiarni czy szuka testow ciazowych" chyba chodzi o to ze ona zostala wyciagnieta ze swojego normalnego dotychczasowego zycia i odruchowo zadala takie pytanie nie zdajac sobie sprawy ze czegos takiego w tym czasie nie bylo.

kosiniak

Oglądając, a raczej starając się oglądać, ten film nie zwracałam uwagi na szczegóły. Po prostu nie mogłam się wlepić w ekran, gdyż film mnie, tak jak mówisz - irytował! Beznadziejna gra aktorska i ogólnie scenariusz myślę, że o niczym. Miało być śmiesznie i ciekawie - do momentu, może interesował widza, ale już końcówka, to jakaś masakra. Nie mogłam się doczekać napisów końcowych. Wymęczył mnie ten film.

ocenił(a) film na 5
marta313

jak zwykle krytykują wszystcy na filmwebie filmy takie jak ten za to chwalą filmy typu "Event Horizon" który wedłóg mnie był totalna kaszaną :P "Ile waży koń trojański ?" był fajny i naprawde nie wiem o co wam chodzi - zresztą machulski jak zwykle musiał dać cos w swoim stylu tzn nawiązać do jakiegoś swojego filmu - i tak mamy na koniec nawiązanie do "King Size" - jak dla mnie super - A scena z tudkiem bądź z kubica - rewelacja :P

ocenił(a) film na 5
Charlie_Pace

Pomyłka w jednym miejscu - poprawiam się --> A scena z tuskiem bądź z kubica - rewelacja :P

Charlie_Pace

kurde, jaka scena z tuskiem? ;D
Gdzie się tusk pokazuje?

ocenił(a) film na 10
Nataliae

wy chyba w ogóle tych filmów nie oglądacie tylko patrzycie na kostki i okna. W pociągu słychać głos Tuska i trochę go widać ale raczej w drugim planie.

ocenił(a) film na 7
ujti

Ja tam Tuska nie widzę ani nie słyszę... ;P

ocenił(a) film na 5
sven

student historii no ;P W sumie też bym tego nie wyłapała, ale tatuś go "przyuważył" :]

eminemshowka

Dużo bardziej ciekawe jest z kim on tam gadał.

Co do filmu - wg. mnie też raczej słaby, a scenki w stylu Kubicy takie na siłe wstawione... Troche dziwie się, że Machulski z takim dorobkiem takie gnioty zaczął podpisywać.

zooo_2

I jeszcze coś - oglądając Vabank dla przykładu, ani otoczenie nie razi sztucznością, ani żarty nie są takie drewniane (a niektóre weszły do potocznego języka), a fabuła trzyma się nie tylko kupy, ale trzyma w napięciu do końca.

Paradoksalnie film powstał za czasów tej zacofanej komuny...

zooo_2

a mnie się podobał :P
taki na odmóżdżenie i relaks.
poprawił mi humor i stąd moje zdanie:D

ocenił(a) film na 8
mircoff

Mnie tez sie podobal:) Nie jest to filmowe mistrzostwo swiata, ale tez i nie tego sie spodziewalam... Machulskiego zostawcie w spokoju, bo NIKT nie jest dozywotnio skazany na sukces.
Owszem, gdybym chciala wytykac wady filmu, znalazlabym ich pewnie sporo, ale nie jestem krytykiem i nie o to chodzi. Film rozbawil mnie w wielu miejscach, a w kilku wzbudzil sporo nostalgii. Uwazam, ze ejst bardzo sympatyczny:)

ocenił(a) film na 5
kayka80

nom.. każdy film ma wady - ale ja na przykład oglądam film a nie szukam w nim błędów... jak dla mnie nie były one aż tak zauważalne - nie chce mówić ile błędów jest w Gwiezdnych Wojnach - moge tylko napisać że każdym epizodzie - i ze starej i z nowej trylogi - jest tyle błędow że wielu z was by się za głowe zlapało a jest to film który na całym świecie zebrał rzesze fanów... chce przez to wam pokazać że nie warto patrzyć się na blędy - a ci co tego nie pojeli niech idą sobie oglądać Event Horizon a ten film zostawią w spokoju...(nie mówie że to arcydzielo no ale troszke przesadzacie)

ocenił(a) film na 9
Charlie_Pace

przestańcie narzekać,mi się film bardzo podobał, nawet jak były drobne niedociągnięcia, a gra aktorska genialna, nie wiem jak można uważać ją za beznadziejną.

ocenił(a) film na 3
my_sunrise

"gra aktorska genialna" - totalnie się z Tobą nie zgadzam! Główna bohaterka ani na chwilę nie jest autentyczna, gra na najniższym poziomie. Jedyna Ostaszewska pomimo niewielkiej rólki dała radę i zapadła w pamięć.

ocenił(a) film na 6
kosiniak

Takie wpadki mam wrażenie, że miały być jednocześnie zabawne, jak i przypominać, że wcale tak dobrze nie było, jak to niekiedy można dzisiaj o PRL usłyszeć.

Film mnie nie zachwycił, ale też nie zirytował (oprócz żartu z Kubicą i finału). Przyjemnie mi się go oglądało. Dobrze odwzorowane czasy. 2/5