PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=306522}

Iluzjonista

L'illusionniste
2010
7,4 8,8 tys. ocen
7,4 10 1 8756
7,0 8 krytyków
Iluzjonista
powrót do forum filmu Iluzjonista

Bardzo dobra animacja ale beznadziejny film - tak można w skrócie opisać to co reprezentuje sobą "Iluzjonista". Zachęcony Trio z Belleville wybrałem się do kina w nadziei że zobaczę coś równie ciekawego i świeżego. Tymczasem autor zafundował mnóstwo analogicznych wątków - najwidoczniej lubuje się w niespełnionych artystach - fabuła niesamowicie się dłuży, ciągle oczekiwałem że całość uratuje jakiś niespodziewany zwrot akcji który niestety nie nastąpił. Dla mnie najsłabszą strona filmu jest przedstawiona w nim opowieść która kompletnie nie wciąga. Nie ożywiają jej nawet nieliczne wątki poboczne. Całość jest tak melancholijna i pastelowa jak użyte w tym filmie kolory. Zdecydowanie nie polecam do kina. Z drugiej jednak strony to jedynie wydane 20 zł sprawiło że zmusiłem się wytrzymać całe 90 min. i teraz mam już pewność że gdybym wyszedł po pierwszych 10min nic bym nie stracił : )

ocenił(a) film na 9
marcin0205

A mi samo piękno obrazu wystarczyłoby żeby czuć się zadowolonym z seansu ;). Ale cała reszta też wydała mi się OK. Fabuła może mnie nie pochłonęła, ale ani przez chwilę mi się nie nudziło.
Historia raczej banalna, ale mająca swój urok.

Mnie oczarował ;).