Sataniści tworzą takie filmy, by robić z dzieci satanistów, ale czeka ich za to kara od Boga.
a tak ogólnie homoseksualizm nie jest zaliczany do dewiacji. :) https://pl.wikipedia.org/wiki/Parafilia
Co mogę ci powiedzieć homoseksualizm nie zniknie i staje się bardziej akceptowalny z każdym dniem. Nawet Elsa z Krainy lodu może dostać dziewczynę https://www.billboard.com/articles/news/pride/8221219/frozen-sequel-elsa-female- love-interest ;)
i żeby poprzedzić możliwą dyskusję skopiuje wypowiedzi z dyskusji o tej samej tematyce. link do całej dyskusji https://www.facebook.com/groups/PopkulturaGeekowska/permalink/1998339760426960/
tutaj co leprze fragment:
"Krzysztof Matera Bartosz z tym ze heteroseksualizm jest naturalny homo juz nie...."
-"Paweł Wasilewski Krzysztof Matera a wiesz co jest też nienaturalne? "Gotowane" mięso, samochody (i wszystkie pojazdy), plastik (tworzywa SZTUCZNE), leki itp. Ludzie porzucili naturalność wraz z momentem kiedy postanowili korzystać z ognia."
-"Barbara Karlik Jako inżynierka zootechniki, a zatem wykształcona w kierunku biologicznym zapewniam, homoseksualizm jest bardzo naturalny, zachowania homoseksualne wystepują u wielu zwierząt. Dziękuję za uwagę."
-"Paweł Wasilewski Barbara Karlik zgadzam się, nawet są teorię mówiące, że homoseksualizm był korzystny dla przerwania gatunku ludzkiego. W sensie, że homoseksualne rodzeństwo mogło pomagać w opiekowaniu się potomstwem a dzięki temu, że sami nie mieli potomstwa nie musieli konkurować o zasoby."
.
.
.
.
.
-"Aleksander Inglot Nie trzeba być rasista i homofobem by nie mieć ochoty na oglądanie takich rzeczy z własnym dzieckiem. Nie wszyscy są zwolennikami mówienia dziecku że może sobie wybrać płeć i robić co chce z kim chce."
-"Paweł Wasilewski Aleksander Inglot a tak trochę inaczej "Nie wszyscy są zwolennikami mówienia dziecku, że może być kim i mieć zawód jaki chce". ;) albo nie jestem rasistą ale nie chcę oglądać czarnych aktorów w filmach. Ja uważam, że powinniśmy o tym rozmawiać z dzieckiem lub jeszcze lepiej pokazywać mu, by nie dowiadywał się takich rzeczy z internetu w skrzywionej formie, jak to mnóstwo nastolatków robi chcąc wiedzieć jak "robić seks"
-"Aleksander Inglot Doskonale to rozumiem, Ale jeżeli teraz wszyscy zaczną na sile wszędzie ukazywać wątek homo, czy innych tego typu "poprawnościach", to dziecko siła rzeczy nabiera takich samych cech jak bohater/ka jej ulubionej bajki. Mój tata bawił się w indianina, ja bawiłem się w rycerza Jedi, a moje dziecko będzie się całować z kolegami, bo tak robić będzie np. Batman. Sorki, nie kupuje tego.
Należy zrozumieć, że sąd dziecku wybór, a przepychać mniejszości na sile, To dwie różne rzeczy."
-"Paweł Wasilewski Aleksander Inglot Co? jak może twoje dziecko całować się z innym chłopakiem bo widział to w batmanie? Ja jako dziecko widziałem sporo komedii romantycznych a nie chciałem wtedy całować innych dziewczyn i nie wyrosłem na "podrywacza". I jeśli twój syn będzie chciał całować innych chłopców to nie dlatego, że widział to gdzieś tylko dlatego, że woli chłopców.
A tak ogólnie to co napisałeś ma taką samą argumentację jak "gry powodują agresję i przemoc"."
-"Aleksander Inglot No to chyba nie wiesz jak działa zasada sugestii. ;)
Jeżeli nie wytłumaczysz dziecku pewnych zależności, To będzie tak jak napisałeś próbować wszystkiego tylko żeby się dowiedziec, Co to, a przez to, że będzie mieć to w każdej bajce, to w końcu heteroseksualizm, białoskórność będzie powodem wstydu."
-"Paweł Wasilewski Aleksander Inglot ale to ty sam piszesz by nie mówić dziecku. I naprawdę nikt nie chce by heteroseksualizm, białoskórność była powodem do wstydu (tak samo jak nikt nie chce zniszczyć chrześcijaństwa), mimo, że mnóstwo ludzi wciąż uważa homoseksualizm i transseksualizm za powód do wstydu."
-"Aleksander Inglot Piszę, żeby nie mówić że może robić co chce i z kim chce i że nie ma płci tylko sobie wybiera. Mówić o orientacjach i uświadamiać należy jak najbardziej. O chrześcijaństwie nic nie wspomniałem, bo bym tu już chyba bana dostał. Dziecko powinno wiedzieć, że istnieją takie orientacje i mimo wszystko relacje damsko-męskie są "predefiniowane", ale inne orientacje to jak najbardziej nic złego."
-"Andrzej Mamiński Nie lepiej w takim razie to dziecku wyjaśnić? Tak jak robią to nawet teraz seriale animowane, jak na przykład Steven Universe- w mądry i przystępny sposób porusza tożsamości, samoświadomości IIIII seksualności, w dostosowany dla młodego widza sposób. Nie daje gotowych odpowiedzi, bo to głupota i lenistwo powiedzieć dziecku - Masz chłopców, i masz dziewczynki- PICK ONE!-. A jeśli ci nawet przeszkadza oglądanie takich rzeczy z dzieckiem, albo że dziecko to ogląda, to twoim zafajdanym obowiązkiem jest zatrzymanie tego/wyjaśnienie tematu."
-"Paweł Wasilewski Aleksander Inglot co do chrześcijaństwa to taka dygresja bo takie filmy jak "Bóg nie umarł 1 i 2", "Voiceless" oraz "Last Ounce of Courage" pokazują jakby chrześcijaństwo było atakowane na każdym kroku. i naprawdę uczenie, że relacje damsko-męskie są "predefiniowane" to głupota ponieważ to nie zmieni relacji dziecka jeśli będzie homoseksualne będzie nim mimo wszystko a jeśli nie to też niczego nie zmieni, ba nawet to jest szkodliwe bo uczy się tak dziecka, że niektórzy są gorsi bo ich relacja nie są "predefiniowane"."
-"Aleksander Inglot Paweł Wasilewski No niestety ale chyba nie powiesz mi, że homoseksualizm jest na tym samym poziomie społecznym, co hetero, a przynajmniej do czasu, gdy homoseksualiści nie będą mogli przdluzac gatunku. Póki co społeczeństwo w 100% homoseksualne jest skazane na zagładę i to trzeba uświadamiać tak samo jak możliwość wyboru."
-"Paweł Wasilewski Aleksander Inglot czyli pary heteroseksualne które nie chcą mieć dzieci lub są bezpłodne też są na gorszym poziomie społecznym? bo oni też nie przedłużają gatunku. i może powinniśmy dawać większy poziom społeczny takim ludziom jak Natalie Suleman / Octomom która urodziła 14 dzieci, skoro możliwość posiadania dzieci kiedy populacja wynosi ponad 7 miliardów jest taka ważna dla poziomu społecznego."
-"Aleksander Inglot Doskonale wiesz o co mi chodzi, a próbujesz ten pogląd skrzywić. Równie dobrze ja mogłem wysnuć podobne wnioski w innych momentach, a tego nie zrobiłem. To się nazywa kultura dyskusji."
-"Paweł Wasilewski Aleksander Inglot sam przecież napisałeś "Póki co społeczeństwo w 100% homoseksualne jest skazane na zagładę" tak samo byłoby w przypadku gdyby 100% społeczeństwa składałoby się z bezpłodnych par hetero więc też mają być ludźmi "drugiej kategorii"? poza tym twoja teza jest błędna bo wystarczyłoby żeby homoseksualny facet został dawcą nasienia i wtedy lesbijka mogłaby urodzić dziecko.
A co do mojego drwiącego tonu to wynikał z tego, że niema czegoś takiego jak "poziom społeczny" jest za to status i struktury społeczne które są naprawdę subtelne i skomplikowane by przypisywać je do jednej cechy np. znany sportowiec będący homoseksualistą miałby wyższy status/poziom społeczny niż przeciętny kowalski będący hetero."
-"Marcin Strzyżewski >2018
>przedłużanie gatunku miarą poziomu społecznego
Czemu wszyscy homofobi sobie fapią pod przedłużanie gatunku, jakby to był jakiś nadrzędny cel istnienia?"