Od dawna czekam na horror z prawdziwego zdarzenia - jest coraz lepiej ale ciągle brak tego czegoś.... Wprawdzie może to nie był horror ale można obejrzeć.
Mnie ostatnio mile zaskoczył film "Absentia" - coś nowego zdecydowanie i klimat mrozi krew w żyłach. Brrr...
O tak :) odpaliłem sobie tą pozycję w nocy i przyznam, że fajny klimacik, a i sierść na plecach się parę razy zjeżyła ;)
Wiem, że minął rok ale matkbosko na jakich faktach? Wystarczy, że w filmie napiszą "basen od a true story" a ludzie łykają jak pelikany. :D
Film "Obecność" bazował na prawdziwej historii, poszukaj sobie w googlach,poczytaj, pooglądaj wywiad z Lorraine Warren.
:D Serio? Serio? Doczytałaś potem, że to małżeństwo to była para oszustów?:D Doczytałaś dalej o tej rodzinie? A co Lorraine miała mówić skoro zarabiała kasę na tych ściemach? To małżeństwo było też np. od Amityville. W to też wierzysz? :D To małżeństwo twierdziło też, że egzorcyzmowało wilkołaka - :DDDDDDDDDDDDD - sprawa najłatwiejsza do udowodnienia bo niby wilkołaki widać. Dziwnym trafem fotek nie ma. :D Warto używać czasem krytycznego myślenia i rozumu.
Proszę, podaj żródła, z chęcią się z tym zapoznam. Nie napisałam że w to wierzę- polecam uważne czytanie cudzych wypowiedzi. Znalazłam wiele informacji o nich, w tym że byli - z oczywistych powodów- podejrzewani iż są oszustami, jednak byli uznanymi specjalistami w tym co robili. A swój kpiący ton odłóż na bok. Jeśli nie masz takiego zamiaru to zakończmy dyskusję, bo widzę że nie ma z kim dyskutować.
Napisałaś, że film jest na faktach a to już nie kwestia wiary nawet stąd moje założenie, że w to wierzysz. :) Byli uznawani jako specjaliści w czymś co jest pseudonauką. Żadna chluba według mnie. :)
Źródła? Czytałem dawno o nich... ale wystarczy wejść na hasło wiki o tym małżeństwie przejść do "Criticism". Przeczytać ten akapit i zajrzeć w odnośniki 8,9 i 10.
Do tego sam przykład wilkołaka, który podałem wyżej pokazuje śmieszność tych ludzi.