PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10701}

Inni

The Others
2001
7,4 215 tys. ocen
7,4 10 1 214939
7,4 34 krytyków
Inni
powrót do forum filmu Inni

Właśnie oglądnęłam "Szósty zmysł". I w tym momencie moja opinia na tema "Innych" spada. Było 8/10, jest 5/10. Końcówka podobna, i tak samo zaskakująca. Tak na prawdę bardziej podobał mi się film "Inni" ale pierwszy był "Szósty zmysł", co oznacza, że to "Inni" "odgapili" zakończenie i w pewnym sensie cały schemat od "Szóstego zmysłu". Szkoda...

Tak nawiasem, "Przerwana lekcja muzyki" i "Lot nad kukułczym gniazdem"...dwa dobre filmy, tylko szkoda, że "odgapiony" temat. Tak samo jak z "Innymi" i "Szóstym zmysłem". Szkoda, szkoda...

pozdrawiam :))))

ocenił(a) film na 10
Ellen_Grace

Alejandro Amenábar nie odgapia od nikogo poniewaz wywodzi sie z innej kultury wydaje mi sie ze Inni to lepszy film nie mowia cjuz o aktorstwie gdzie w filmach z KLIMATEM Bruce Willis wymieka przy Nicole Kidman

ocenił(a) film na 7
sparrow19

Oglądałam obydwa filmy i "inni" bardziej mi się podobał. Jakoś tak... ssstraszniejszy(przynajmniej w moim odczuciu) ;) Kidman rzeczywiście była lepsza, jeśliby ją porównywać z Willisem

Ellen_Grace

To jak oglądniesz Drabinę Jakubową z 1990, to twoja ocena spadnie jeszcze bardziej i Szósty Zmysł dostanie 5/10, a Inni 2/10.

ocenił(a) film na 10
Ellen_Grace

Oczywiście że "Inni" to lepszy film niż "Szósty zmysł". I jak można, na boga, oceniać całość tylko po końcówce?! "Inni" to przede wszystkim świetny, nastrojowy film o nawiedzonym domu i takim pozostaje do końca, niezależnie od odwracającgo wszystko o 180 stopni finału.

ocenił(a) film na 9
Ellen_Grace

Nie rozumiem dlaczego uważasz , że "inni" to film podobny do szóstego zmysłu. Zupełnie inna fabuła i klimat(w moim mniemaniu "inni" jest filmem lepszym od "szóstego zmysłu" mimo , że ten drugi również bardzo mi się podobał)nie pozwalają sądzic , że "inni" jak ty to mówisz"odgapili" od szóstego zmysłu.

ocenił(a) film na 9
Ellen_Grace

Według mnie "Szósty Zmysł" był bardziej przewidywalny. Właściwie od początku wiedziałam co się kroi. ;/

ocenił(a) film na 9
untitled

A ja się wyłamię i powiem, że lepszy dla mnie jest "Szósty Zmysł". Ale to wcale nie znaczy, że "Inni" to zły film. Każdy z tych dwóch jest dobry na swój sposób.