PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10701}

Inni

The Others
2001
7,4 215 tys. ocen
7,4 10 1 214661
7,4 44 krytyków
Inni
powrót do forum filmu Inni
ocenił(a) film na 6
Rafal_

Polemizował bym. Film trzyma w napięciu, a to podstawa tego gatunku, jednak do horroru mu daleko.

shinakol

Obecność duchów, czyli zjawisk nadprzyrodzonych bardziej klasyfikuje film do horrorów niż thrillerów, mogli jeszcze dopisać "dramat".

ocenił(a) film na 8
Rafal_

Zgadza się. Niektórzy mylnie sądzą, że thriller to łagodniejsza odmiana horroru.

ocenił(a) film na 8
skrash92

Thriller i horror - oba są strasznymi filmami. Jednak, thriller jest realny ( np. Teksańska Masakra Piłą Mechaniczną, Piła ), za to w horrorze występują zjawiska nadprzyrodzone ( Klątwa, Inni ). :)

ocenił(a) film na 8
Vedkonner

No oczywiście :p Można by się kierować prostą regułką, ale jak widać ludzie są mądrzejsi :p "Inni" to typowy horror, więc dołączam się do pytania autora tematu, choć nie ukrywam, że jest to pytanie bardziej retoryczne ;)

Flaku

w ogóle to faktycznie ciekawy temat, bo horror z samej nazwy powinien przerażać, a "inni" przerażają jedynie nudą, wg regułki zamieszczonej gdzieś wyżej, " w horrorze występują zjawiska nadprzyrodzone", to tak z ciekawości to też uważacie za horrory: saga zmierzch, pamiętniki wampirów, secret circle, i inne produkcje dla Emonastolatek? sam mam problem jak zakwalifikować takie filmy. powaga nie wiem. czy już samo występowanie nadnaturalnej postaci kwalifikuje pod szyld horroru? może. nie wiem.