Tak więc na koniec filmu sytuacja diametralnie nam się odmienia i wychodzi na to że to nie duchy straszą ludzi, ale ludzie duchy. Tak właśnie Grace wraz z dziećmi są tymi duchami. Matka udusiła je poduszką a następnie popełniła samobójstwo strzelając sobie w głowe z pistoletu. Jednak jakimś sposobem wszyscy pozostali w tym domu(mata tłumaczy to dziecią miłosierdziem bozym) i dalej tam sobie "żyją".A te dziwne postacie które i ch nawiedzają to żywi , nowi mieszkańcy tego domu.Sama końcówka filmu to seans spirytystyczny podczas którego zostaję przywołana Grace wraz z dziecmi. Aha jeszcze nowa służba okazuje się też duchami ludzi którzy zmarli ok. 50 lat wcześniej. Polecam ten film nawet jak zna się końcówkę(oczywiście jeśli sie nie wie jak to się skończy efekt jest najlepszy). Ja niestety obejrzałem ten film znając końcówkę z opowiadań więc nie było takiego efektu. Jak dla mnie 9/10.
Jeju jakiś ty mądry... myślisz, że wszyscy ludzie na tym forum są takimi idiotami jak ty?? Teraz będziesz opowiadał wszystkie filmy jakie obejrzysz?? Zrozum, że filmy są robione dla ludzi i większość nie ma problemów z ich rozszyfrowaniem. Jak chcesz je opowiadać to nie tu tylko swoim kolegom z psychiatryka.
Co za gość... a może ktoś chciał się dowiedzieć jak ten film się kończy dokładnie bo nieechce mu się oglądać...zresztą napisałem to w taki sposób że nie widać całej wypowiedzi jeżeli się na nią nie kliknie tak wiec nikomu nie psuje zabawy z oglądania "Innych"...już pasi...