PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10701}

Inni

The Others
2001
7,4 215 tys. ocen
7,4 10 1 214935
7,3 46 krytyków
Inni
powrót do forum filmu Inni

Moim skromnym zdaniem film posiada dobre rokowania na przetrwanie próby czasu. Postarzeć się wiele nie postarzeje, bowiem został zrobiony w starym stylu, a jego stosunkowo młody wiek zdradza przede wszystkim odtwórczyni głównej roli. Film posiada świetny scenariusz z zapadającym w pamięć zakończeniem. Do wykonania nie można mieć poważniejszych zastrzeżeń. Należą się za to duże brawa. Jeszcze to, na co nie każdy zwraca uwagę. Reżyser zdradził w tym filmie ponad przeciętny talent do tego typu produkcji. Szkoda, aby miał się zmarnować. Dodam, że film nadaje się do wielokrotnego oglądania, tak więc jeśli się komuś podobał, śmiało może go włączyć do swojej domowej kinoteki. Pomimo, że film bardzo mi się podobał, to na dzień dzisiejszy nie mogę postawić go na równi na przykład ze “Lśnieniem”(1980). Pewne filmy tworzą historię gatunku. W tym przypadku jest za wcześnie, aby to stwierdzić.

ocenił(a) film na 9
anonimowy

Pozwolę sobie jeszcze dodać, że niełatwo byłoby wskazać lepszy film tego gatunku powstały w nowym tysiącleciu.

ocenił(a) film na 10
anonimowy

Nie zgodze sie z tym wielokrotnym ogladaniem. Film jest ciekawy bo nie wie sie jak to jest z tymi innymi,kim oni tak naprawde sa, na koncu zagadka sie rozwiazuje i kolejny raz nie oglada sie juz filmu z takim zainteresowaniem, nie ma tego oczekiwania. Tak mi sie wydaje.

ocenił(a) film na 9
Angelique_92

Ten film, podobnie zresztą jak na przykład "Szósty zmysł" rzeczywiście ma zaskakujące zakończenie. Jednak zanim do niego dojdzie jest bardzo ciekawy, na co składa się w szczególności świetna scenografia, muzyka, gra aktorska i przemyślana fabuła.

ocenił(a) film na 10
Angelique_92

niestety, nie mogę się zgodzić z tym stwierdzeniem... chociaż horrory są moim ulubionym gatunkiem filmowym i staram się je zawsze oglądać bardzo dokładnie i wnikliwie, tu nadal - ku swojemu szczeremu zdumieniu - odnajduję wciąż nowe, zaskakujące mnie szczegóły i cechy... nowe wątki fabuły... niedostrzeżone poprzednio gesty czy mimikę postaci... - a to wszystko okazuje się być niezwykle ważne, istotne, pierwszoplanowe w stopniowym odkrywaniu tajemnic tego miejsca, domu, rodziny...
film jest dokładnie i precyzyjnie złożonym przekazem tak wielu treści, przesłanek, stopniowo prezentowanych szczegółów, że- moim zdaniem - niemożliwe jest, aby każde kolejne jego oglądanie było mniej pasjonujące i mniej ciekawe od poprzedniego....

tak przynajmniej, ten doskonały w swym szczególnym klimacie i formie jego przekazywania widzowi obraz filmowy, odbieram ja sama...
pozdrawiam:)