PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10701}

Inni

The Others
2001
7,4 215 tys. ocen
7,4 10 1 214661
7,4 44 krytyków
Inni
powrót do forum filmu Inni

Mam pytanie

ocenił(a) film na 9

czy zna ktoś filmy o podobnej tematyce.Czy w ogóle są jakieś filmy o podobnej temactyce

ocenił(a) film na 8
maciekb80

Jest multum filmów o podobnej tematyce, nie problem poszukać. Jak co to mogę polecić "Sierociniec".

ocenił(a) film na 8
doris1997

"Sierociniec" jest genialny... jak większość hiszpańskich horrorów z resztą... ;)

ocenił(a) film na 9
maciekb80

Oczywiście! Chociażby "Kobieta w czerni".

ocenił(a) film na 9
maciekb80

Szósty zmysł - wg mnie rewelacja
The jacket (Obłęd) - trochę inny, ale równie zakręcony i klimatyczny

ocenił(a) film na 9
miggie

dzięki wielkie.

ocenił(a) film na 8
maciekb80

Dodam jeszcze coś co za pewne oglądałeś ale "Lśnienie". Film na bardzo podobnej zasadzie, a jakże lepszy.

ocenił(a) film na 8
maciekb80

'Labirynt Fauna' troszkę inny, ale w podobnym klimacie co 'Inni' i 'Sierociniec'

ocenił(a) film na 9
xChouchoux

nie prawda labirynt fauna i sierociniec ni jak się nie mają do innych

ocenił(a) film na 8
maciekb80

Szepty / Awakening, The

ocenił(a) film na 8
maciekb80

Myślę, że jeśli spodobał Ci się ten film to zachwyci Cię również " Klucz do koszmaru" mój ulubiony smaczek wśród tej kategorii filmów. Wbrew tytułowi nie jest to film typu "piła" chociaż tytuł może zmylić. Wszystkie inne które wydałyby się mi podobne, wymienili poprzednicy.

ocenił(a) film na 8
maciekb80

AAAa zapomnieliście o najważniejszym filmie w podobnej tematyce "wyspa tajemnic" Gorąco polecam!

ocenił(a) film na 9
dolores1983

Zgadzam sie "Wyspa tajemnic" byla mega wypasiona.

ocenił(a) film na 9
maciekb80

Polecam "Donnie Darko" (2001), choć dopiero zabieram się do oglądania oraz z innej bajki "Dom nad jeziorem" (2006), ale to melodramat fantasy, więc taki soft.
Wymieniliście "Szósty zmysł", to ja dorzucę "Piękny umysł" (2001).

Innych przed chwilą obejrzałem i film okazał się naprawdę bardzo dobry. Wyspa Tajemnic też rewelacja, wydaje mi się minimalnie lepsza z racji m.in. większej ilości wątków.

użytkownik usunięty
maciekb80

moje ulubione horroy:
-Sierocieniec
-Klucz do koszmary(rewelacja)
-Labirynt fauna
-Szepty
-Kobieta w czerni
-Agnozja
-Joshua
-Sierota
-Nieproszeni goscie

ocenił(a) film na 10
maciekb80

Chyba najbardziej do tego filmu mogę porównać "Dream House" z Danielem Craig'iem .

użytkownik usunięty
maciekb80

Zakończenie tego filmu skopiowano z książki Jamesa Herberta, a tutaj jej ekranizacja http://www.filmweb.pl/film/Nawiedzony-1995-105715