czy zna ktoś filmy o podobnej tematyce.Czy w ogóle są jakieś filmy o podobnej temactyce
Jest multum filmów o podobnej tematyce, nie problem poszukać. Jak co to mogę polecić "Sierociniec".
"Sierociniec" jest genialny... jak większość hiszpańskich horrorów z resztą... ;)
Szósty zmysł - wg mnie rewelacja
The jacket (Obłęd) - trochę inny, ale równie zakręcony i klimatyczny
Dodam jeszcze coś co za pewne oglądałeś ale "Lśnienie". Film na bardzo podobnej zasadzie, a jakże lepszy.
'Labirynt Fauna' troszkę inny, ale w podobnym klimacie co 'Inni' i 'Sierociniec'
Myślę, że jeśli spodobał Ci się ten film to zachwyci Cię również " Klucz do koszmaru" mój ulubiony smaczek wśród tej kategorii filmów. Wbrew tytułowi nie jest to film typu "piła" chociaż tytuł może zmylić. Wszystkie inne które wydałyby się mi podobne, wymienili poprzednicy.
AAAa zapomnieliście o najważniejszym filmie w podobnej tematyce "wyspa tajemnic" Gorąco polecam!
Polecam "Donnie Darko" (2001), choć dopiero zabieram się do oglądania oraz z innej bajki "Dom nad jeziorem" (2006), ale to melodramat fantasy, więc taki soft.
Wymieniliście "Szósty zmysł", to ja dorzucę "Piękny umysł" (2001).
Innych przed chwilą obejrzałem i film okazał się naprawdę bardzo dobry. Wyspa Tajemnic też rewelacja, wydaje mi się minimalnie lepsza z racji m.in. większej ilości wątków.
moje ulubione horroy:
-Sierocieniec
-Klucz do koszmary(rewelacja)
-Labirynt fauna
-Szepty
-Kobieta w czerni
-Agnozja
-Joshua
-Sierota
-Nieproszeni goscie
Chyba najbardziej do tego filmu mogę porównać "Dream House" z Danielem Craig'iem .