PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10701}

Inni

The Others
2001
7,4 215 tys. ocen
7,4 10 1 214928
7,3 46 krytyków
Inni
powrót do forum filmu Inni

Najlepszy horror

ocenił(a) film na 10

Jest to najlepszy horror jaki widziałam. Trzyma w napięciu, a zakończenie jest wprost
niesamowite. Polecam każdemu :)

ocenił(a) film na 1
averag

Dla równowagi napisze, że jest to jeden z najgorszych horrorów jakie widziałem, o ile oczywiście można to filmidło horrorem nazwać, jest to nudne, i niestraszne. Nawet zakończenie nie było w stanie go uratować, więc odradzam każdemu :).

ocenił(a) film na 10
averag

Ten film pokazuje, jak niewiele trzeba mieć narzędzi w ręku aby stworzyć arcydzieło. Nie potrzeba epatować krwią, nagłymi zwrotami akcji, czy skomplikowaną fabułą. Amenabar dotarł do samej kwintesencji smaku thrillera. Można powiedzieć, że wycisnął z tego owocu sam czysty i smaczny sok. Ale mógł tego dokonać, tylko przy takiej konwencji filmu. Cóż jedni to "czują", a innych takie klimaty zupełnie nie interesują.Ale przede wszystkim to nie jest horror - dziwię się, że niektórzy tak go nazywają. Bardziej dramat niż horror, według mnie dramat, ewentualnie thriller z zabarwieniem sc-fi. Polecam, ale nie każdemu :)

ocenił(a) film na 10
Walsh75

Film oglądałam po ciemku kiedy byłam mniejsza, faktycznie nie jest to horror, ale nie powiem, że po skończeniu bałam się iść sama do łazienki ;) Zgadzam się z tym, że bardzo dobrze zbudowane napięcie, nie potrzeba żadnej krwi tryskającej z ludzi jak ze szlaufa.

ocenił(a) film na 9
averag

Niestety dla wielu osób wyznacznikiem dobrego horroru jest tryskająca krew, fruwające głowy i wnętrzności - czyli wyobraźnia, empatia, emocje bohaterów są wtedy mniej istotne, wszystko jest na tacy i najlepiej aby sceny wywoływały mdłości. Dlatego uwielbiam filmy takie jak "Inni". Obok "Szóstego zmysłu" i "Sierocińca" to moim zdaniem najlepszy film opowiadający o duchach i zjawiskach paranormalnych. Strach był, ale nie on się liczył w tym filmie.

użytkownik usunięty
Cherlindrea

a w tym filmie emocje bohaterów są istotne a zwłaszcza tej tępej głównej bohaterki ?no nie rozśmieszaj mnie...

użytkownik usunięty
averag

gdy spojrzałem w twoje zdjęce nie zdziwił mnie ani troche twój komentarz...

averag

Jak go oglądałam z 8 lat temu to tez mi kopara na zakończenie opadła

ocenił(a) film na 9
averag

film ogólnie tylko momentami jest straszny, ale koniec faktycznie dobry :)

użytkownik usunięty
averag

koniec dobry,ale nic poza tym