PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10701}

Inni

The Others
2001
7,4 215 tys. ocen
7,4 10 1 214932
7,3 46 krytyków
Inni
powrót do forum filmu Inni

Spodziewałem się czegoś wielkiego, tyle "ochów" i "achów", a zobaczyłem film, który kompletnie niczym mnie nie zaskoczył, był tak boleśnie przewidywalny, że mogłem sobie darować końcówkę. Kto po "6 zmyśle" czy "Sierocińcu" mógłby się jeszcze na to nabrać? Kidman robi co może, ale to i tak nie ratuje nędznej fabuły. Ten film nawet nie ma klimatu, a sprowadzenie wszystkiego do duchów w starym domu jest żałosnym chwytem. SŁABE!

eu_geniusz1

Ja się nabrałam XD
Bardzo dobry film, trzymał w napięciu. Tak według mnie powinien wyglądać horror. Znudziłam się już oglądaniem, jak grupka przyjaciół ucieka przed seryjnym, nieśmiertelnym aż do napisów końcowych psychopatą, albo filmami obrzydliwymi i przerażającymi właśnie tą krwią, okrucieństwem i pokazywaniem w jaki sposób można skrzywdzić człowieka najbardziej (fizycznie i psychicznie) np. Piła czy Hostel. Co do klimatu również nie mogę się zgodzić. Dworek osnuty mgłą, stroje bohaterów, tajemnicze postacie oraz mrok budują klimat, który (mnie) przyprawia o dreszcze i buduje napięcie.