kto na to głosuję? moim skromnym zdaniem to wogóle nie jest horror i nawet jak na "thriller" jest kiepski... fajna koncepcja, jednak ogółem mi się nie podoba
Trzeba być całkiem nienormalnym żeby mieć takie zdanie jak ty. I nie masz czym się chwalić, że jesteś tak mało wrażliwy, że ten film cię nie ruszył. To jaki musi być horror albo thriller żeby wywarł na tobie jakieś wrażenie?
Wg mnie autor wątku poprostu nie dojżał do oglądania takich filmów jak np. The Others (Inni)
Kto myśli inaczej musi być nienormalny. Więc ja muszę być bardzo nienormalny, bo horror z niego żaden.
Ja bym go nazwał raczej filmem grozy, bo horror kojarzy mi się raczej z jakąś śmieszną bajeczką z hektolitrami kecz... krwi.
I cóż z tego że to nie horror? To jakaś wada? W filmie strasznych scen nie ma zbyt wiele - ale jest świetna fabuła i rewelacyjna Nicole Kidman oraz Fionnula Flanagan....
nie jestem niewrażliwa.. poruszają mnie np. takie filmy jak wbrew regułom.. życie jest piękne... mają jakieś przesłanie.. lub "requiem dla snu" szczerze mówiąc to już to mnie bardziej przerażało chwilami... horror, jak dla mnie musi być taki, żeby mi ciarki chodziły po plecach (niekoniecznie z rozlewem krwi - tego nie lubię), a thriller musi być wciągający dla mnie.. i to tyle.. każdy ma inny gust, jeszcze wśród moich znajomych nie słyszałam dobrej opini o tym filmie, ale objerzałam.. no i cóż nie podoba mi się
A przepraszam, ale bądź miły nie mówić każdemu kto ma inne zdanie, że jest nienormalny.. ja nie uważam, że wszyscy niżej podpisani są nienormalni bo jak to twierdzi Kapuściński, agresja rodzi się z nieznania kogoś lub czegoś... wesołych świąt
jestem dziewczyną to po pierwsze ;) nie wiedziałam, że taką sensację wzbudzę... nawet zapomniałam, że ten post tutaj napisałam.. jak dla mnie po prostu strasznie nudne... a jeśli oceniacie czyjąś dojrzałośc po tym jakie filmy ogląda no to ja już nic nie wiem ;) mimo wszystko pozdrawiam wszystkich... ale zdania nie zmieniam
Ja się z tobą kompletnie nie zgadzam!! POmysł na film świetny, gra aktorów doskonała, szczególnie Nicole Kidman gra świetnie.... Oceniam 9/10 pkt.
Jedyny film w którym Nicole Kidman mi się podobała, bo nie przepadam za tą aktorką. A "Inni"? Moim zdaniem jeden z najlpeszych filmów. Może autorka postu wymieni jakiś horror który ją przestraszył. Zobaczymy.
"Inni" to film niezwykły pod każdym względem.
Bo to nie jest horror tylko dramat z wątkiem grozy. Jest to mój ukochany film i nie dam złego słowa o nim powiedzieć. Jest subtelny, ma ciekawy wątek i zaskakujące zakończenie. Widziałam go już z 15razy i za każdym razem wzbudza we mnie silne emocje.
śmieszne opinie tych, którzy krytykują ten film za to, że w gatunku ma dopisane "Horror".
Zastanówmy się, ile tych "prawdziwych horrorów" naprawde trzyma w napięciu? hmm ... Hostel np. Was trzymał w napięciu? bo jak dla mnie to tam było poprostu troche brutalnych scen, zero napięcia, chociaż film mi się nawet podobał. Większość horrorów idzie w kiedunku brutalności, a przeciez nie potrzeba litrów krwi i masy flaków, aby film naprawde trzymał w napięciu :/
Jak dla mnie to sama sceneria tego filmu trzyma w napięciu, końcówka jest wyśmienita no i ga Nicole Kidman - miodzio.
Dla mnie to wlasnie jest horror :)
Ale nie krytykujmy innych dlatego, ze maja odmienne zdanie. Ja rozumiem ze PiS sie udziela :)
no tak, jak już nie ma sie czego przyczepić, to się PiSu czepiamy??
nie będe sie kłócić, wam nie muszą się podobać moje ulubione filmy a mi nie muszą sie podobać "inni" prawda jest taka, że nie miałam ochoty oglądać tego poraz drugi, no ale widzę, że to mnie od razu kwalifikuje na idiotkę (żeby nie było znowu, że jestem facetem, jak ktoś tu już zauważył)
ps. gdyby wszyscy mieli taki sam gust, to świat byłby nudny
Nemezis87 napisała:
"no tak, jak już nie ma sie czego przyczepić, to się PiSu czepiamy??
nie będe sie kłócić, wam nie muszą się podobać moje ulubione filmy a mi nie muszą sie podobać "inni" prawda jest taka, że nie miałam ochoty oglądać tego poraz drugi, no ale widzę, że to mnie od razu kwalifikuje na idiotkę (żeby nie było znowu, że jestem facetem, jak ktoś tu już zauważył)
ps. gdyby wszyscy mieli taki sam gust, to świat byłby nudny"
Ależ oczywiście moja droga Nemezis87 :) każdy ma swoje zdanie. Tylko ja czepiam się tej Twojej krytyki odnosnie horroru. Może jak byś wyraziła się negatywnie o tym filmie w inny sposób, to ja bym siedział cicho :)
pozdrawiam.