PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=472258}
5,4 44 tys. ocen
5,4 10 1 43969
5,0 24 krytyków
Iron Sky
powrót do forum filmu Iron Sky

No i mamy wreszcie następcę wypalonego Tarantino i to jeszcze w kinie s.f. - BRAWO

ocenił(a) film na 8
kawaipapierosy

Myślę, że obrażasz Timo Vuorensolę porównując do kloacznej postaci jaką szybko stał się Tarantino.

ocenił(a) film na 8
kawaipapierosy

Szkoda tylko, że mało kto zrozumie głębszy, groteskowy humor tego filmu. Bez większych idiotyzmów, za to ze sporą dawką nawiązań do polityki.

ocenił(a) film na 5
szmylc3

proszę o rozszerzenie swojej wypowiedzi. Gdzie w tym jarmarcznym filmidle widzisz głębię? Humor - moim zdaniem - na poziomie polskiego kabaretu.

jos_fw

np. w tym, że Iron Sky pokazuje poszanowanie umów międzynarodowych, które podobnie traktowane są w realnym świecie?

ocenił(a) film na 5
tehregent

I widzisz w tym coś świeżego, nowego?

ocenił(a) film na 8
jos_fw

Wyśmianie chociażby stosunku Finlandii do broni w kosmosie, śmiercionośnej siły Korei Północnej, Nowego Porządku Świata, maniakalnego pragnienia uzyskania przez Hitlera aryjskich genów i wiele innych. To jest humor, a nie te idiotyzmy z typowych amerykańskich parodii.

ocenił(a) film na 3
szmylc3

humor mdły, ujmując

ocenił(a) film na 5
szmylc3

Nie to jest humor rynsztokowy - jak np. z wybielaniem Murzyna - żenada

ocenił(a) film na 9
szmylc3

Gimnazjara od strasznego filmu czy american pie nie zrozumie właśnie takiego humoru o współczesnym świecie, polityce i historii, bo najpierw trzeba mieć trochę pojęcia o świecie. Typowe "kolorowe pokolenie bravo" co o niczym pojęcia nie ma........

ocenił(a) film na 7
danzzet

Ale na wszystkim znają się najlepiej:)

danzzet

ale ci od "kac vegas" juŻ zrozumieją? przecież to potępiany przez was humor rynsztokowy

ocenił(a) film na 8
szmylc3

Do tego dodać tezę, że przywódcy nazistowscy, nawet z Hitlerem włącznie, uciekli z Europy i dalej knuli.
Albo kontrowersyjny wątek z Haunebu i że jakoby mieli założyć bazę na Antarktydzie a UFO to również ich Haunebu. : )
Były nawet w necie snucia, że założyli bazy na Księżycu ale sądzę, że to zasiew marketingowy producentów, choć kto wie...
Co do tematu, to porównanie Vuorensoli do Tarantino niezupełnie sensowne no i nie wiem jakie aspekty autor miał na myśli, bo przecież nie estetykę rynsztoku, mordu czy nihilizm, w czym utknął Tarantino (sądzę, że całkowicie świadomie).

ocenił(a) film na 8
elaborator

Co do Haunebu, to spodziewałem się w filmie czegoś właśnie w tym kierunku; z kontrolą rządu USA włącznie itp. ; P
Bardzo mnie jednak ubawił pomysł z utknięciem na Księżycu z powodu problemu ze sterowaniem oraz jego rozwiązanie, więc się nie żalę
: DD
Co tu dużo gadać, IS to film przezabawny i pomysłowy. Wiadomo, że każdy można zrobić lepiej a i tak nie będzie doskonały.