PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=472258}
5,4 44 tys. ocen
5,4 10 1 43969
5,0 24 krytyków
Iron Sky
powrót do forum filmu Iron Sky
ocenił(a) film na 7
blacik

do tego świetne zdjęcia, ujęcia z bliska, jak i efekty specjalne. za to należą się brawa. poza tym lekka komedyjka, bez wiekszego sensu logicznego. ale nie o to tutaj chodzi, i kazdy o tym wie, ok, niekażdy.

kapral11

Każdy,każdy ja wyrażam SWOJE zdanie a forum jest do tego "chyba" najodpowiedniejszym miejscem.Prawda?

ocenił(a) film na 7
blacik

a kto powiedział że nie wyrażasz swojego zdania???? wtf. a dlaczegóż to forum nie miałoby być do tego miejscem??? complete misunderstanding.

kapral11

Efekty specjalne są w tym filmie świetne,nie tylko jak na film europejski,ale w ogóle - w niektórych amerkańskich filmach są gorsze (no może oprócz wybuchów).
Kolejny plus to b.dobra końcówka z tym odlatującym księżycem,i wojną nuklearną na ziemi.
Reszta scen - żal i tylko żal.
Fakt było pare scen z ktorych posmiać sie można było ,ale to nie miała być komedia.
Kilka durnych scen - przekraczających pojęcie,głupota aż wylewa sie z ekranu.
Bardzo szkoda ,mógł to być naprawdę dobry film pokazujący inwazję Nazistów.Lekko mroczny,ale ogólnie przygodowy - typowy blockbuster.
Wyszedł gniot w który broni się efektami i końcówką,reszta ? Nie tak.

ocenił(a) film na 7
transformers567_fw

dlaczego to nie miała byc komedia??? czy naprawde wszyscy chcą na powaznie potraktowac ucieczkę nazistów na księzyc i ich powrót?? cały film jest komedią.
oczywiscie, wiele scen jest gniotami, ale wpasowuja sie one mniej wiecej w przyjetą konwencję.
moje generalne odczucia po projekcji były pozytywne - lekko, przyjemnie, absurdalnie.
filmy zasadniczo nalezy traktować z przymruzeniem okaz, a pokazywane sceny jako sposób na przekazanie okreslonych treści. w tym przypadku potraktowanie dosłownie powrotu nazistów z księzyca to nieporozumienie graniczące z infatylizacją

ocenił(a) film na 9
kapral11

"Dno totalne" powiadasz...
A czy rozumkiem potrafisz dostrzec "drugie dno" w tej opowieści?

pinkey19

Tak tylko że ten film miał potencjał na lekko mrocznawy blockbuster.
Tylko że fabuła wcale nie jest taka glupia,bowiem w telewizji leciał program mówiący że Nazisci mieli już napęd grawitacyjny i te tzw "UF0" już pod koniec II wojny.Więc nie głupim pomysłem było by uciekli na ksieżyc.Oczywiscie nie zrozum mnie źle,ja tu nie mowie że naziści uciekli na księżyc,ale gdy użyć wyobraźni pomysł jest ciekawy.Tutaj na siłe wciśnieto wątek komediowy,w ogole tu nie pasował,dużo niepotrzebnych lub nieśmiesznych scen,pewnie gdybym poszła na ten film z myślą "o ide na naiwną komedie,głupią jak nie wiem co" to pewnie byłabym zadowolona.

transformers567_fw

chyba średnio zrozumiałaś o co chodziło w tym filmie, co?

blacik

to pastisz filmowy - rzadko już współcześnie uprawiany gatunek filmow i w swoim rodzaju bardzo udany. Jeżeli ktoś potraktuje to jako zwykłą komedię to oczywiście ma powód uznać, że to próba średnio udana...

ocenił(a) film na 8
jaszon

Dokładnie, poza tym w filmie było wiele różnych odwołańi żeby zrozumieć pewne sceny w filmie trzeba znać te pozostałe filmy, do których on się odwołuje. Moim zdaniem ten film jest świetny i nie należy go traktować aż tak poważnie jak niektórzy tutaj by chcieli.

ocenił(a) film na 3
g_loney

kompletnie mnie nie przekonał.

ocenił(a) film na 5
blacik

Nie znasz się . Widocznie twoje IQ nie pozwala zrozumieć tego filmu.

accadacca

za to twoje ci pozwala.Pusty film dla pustaków!!!

ocenił(a) film na 5
blacik

Nie pozwalaj sobie młotku , film genialny w swojej prostocie.

accadacca

taki prosty jak ty baranie

ocenił(a) film na 5
blacik

Nie obrażaj mnie zjebku , nie o taką Polskę walczyłem.

blacik

Ten film to jeden wielki żart

marcin709

Zgadzam się z Tobą w 100%

użytkownik usunięty
blacik

Lewizna, bez większego sensu. Film gorszy od nowotworu !
Jedyne co było ciekawe w filmie to Aryjski murzyn :)

ocenił(a) film na 1

Zgadzam się. Miało wyjść śmiesznie, a wyszło jak wyszło. Ja tam nie widzę żadnych plusów.