Świetne kino. Miła odskocznia od syfu jaki od kilku lat serwuje nam ,,hamerykańskie'' kino. Świetny pomysł , kapitalna muzyka i motto przewodnie filmu, bez ogródek ,,USA najwiekszym bandziorem''. Brawo .
Ja dokładam jeszcze Steampunkowe klimaty alternatywnego rozwoju techniki - OSOM. Dość mam szczerze tych suchych hejtów. Film bez idiotycznych żartów, za to z kupą odniesień do Popkultury.... TO LUBIĘ
Film bardzo fajny, chociaż ja już taki jestem, że za rażące błędy w fizyce musiałem dać ocenę niską ;-)
No ale chociaż jakiekolwiek, od jeżdżenia po powierzchni księżyca motorem z czasów wojny, po dźwięk w próżni... Są jakieś granice, nawet dla fikcji naukowej.
Idąc twoim tokiem myślenia film nie mógłby być zrealizowany, bo samo osiedlenie się niemieckich na księżycu byłoby abstrakcją.
Chyba się nie zrozumieliśmy. Są jakiekolwiek dowody na to, że na księżycu nigdy nie powstanie baza? Można na nim zbudować dosłownie wszystko, tylko trza mieć technologię i szmal.
Ale nawet najlepsza technologia góra dolarów nie pozwoli na to, żeby dźwięk płynął w próżni. Chyba że ugadasz się z Norrisem, żeby trochę na księżycu powrzeszczał...
Film zapowiadal sie dobrze, dlugo na niego czekalem ale to co oni zrobili w drugiej czesci filmu woła o pomstę do nieba. Ogólnie tragedia!! Mam tu na myśli Startreka itp.
Chocby wybudowali to z załozonego budzetu powiedzmy 200 mln złotych zrobiliby kadłub za 1,5 miliarda i brakłoby kasy na dokonczenie :p Ale z drugiej strony minister Krostkowski przedłuzyłby wiek emerytalny do 90 lat ( ponoć wg. niego już w 2020 bedziemy zyli 170 ) , dowaliłby podatek od powietrza i moze by skonczyli :p
ja tam sie nie przejmuje do emerytury tyle razy przedłuzą że 67 bede wspominal z czułością