PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=472258}
5,4 44 tys. ocen
5,4 10 1 43969
5,0 24 krytyków
Iron Sky
powrót do forum filmu Iron Sky

Świetne kino. Miła odskocznia od syfu jaki od kilku lat serwuje nam ,,hamerykańskie'' kino. Świetny pomysł , kapitalna muzyka i motto przewodnie filmu, bez ogródek ,,USA najwiekszym bandziorem''. Brawo .

ocenił(a) film na 8
parhelia_filmweb

Ja dokładam jeszcze Steampunkowe klimaty alternatywnego rozwoju techniki - OSOM. Dość mam szczerze tych suchych hejtów. Film bez idiotycznych żartów, za to z kupą odniesień do Popkultury.... TO LUBIĘ

parhelia_filmweb

Film bardzo fajny, chociaż ja już taki jestem, że za rażące błędy w fizyce musiałem dać ocenę niską ;-)

Nedero

Od filmu z wątkiem fantastycznym wymagasz stosowania się do zasad fizyki? Paradoks.

_MasterPain_

No ale chociaż jakiekolwiek, od jeżdżenia po powierzchni księżyca motorem z czasów wojny, po dźwięk w próżni... Są jakieś granice, nawet dla fikcji naukowej.

Nedero

Idąc twoim tokiem myślenia film nie mógłby być zrealizowany, bo samo osiedlenie się niemieckich na księżycu byłoby abstrakcją.

_MasterPain_

Chyba się nie zrozumieliśmy. Są jakiekolwiek dowody na to, że na księżycu nigdy nie powstanie baza? Można na nim zbudować dosłownie wszystko, tylko trza mieć technologię i szmal.

Ale nawet najlepsza technologia góra dolarów nie pozwoli na to, żeby dźwięk płynął w próżni. Chyba że ugadasz się z Norrisem, żeby trochę na księżycu powrzeszczał...

ocenił(a) film na 3
parhelia_filmweb

Film zapowiadal sie dobrze, dlugo na niego czekalem ale to co oni zrobili w drugiej czesci filmu woła o pomstę do nieba. Ogólnie tragedia!! Mam tu na myśli Startreka itp.

ocenił(a) film na 10
parhelia_filmweb

szkoda że polacy niemieli tez staku kosmicznego

ocenił(a) film na 10
gulewiczbaka

Chocby wybudowali to z załozonego budzetu powiedzmy 200 mln złotych zrobiliby kadłub za 1,5 miliarda i brakłoby kasy na dokonczenie :p Ale z drugiej strony minister Krostkowski przedłuzyłby wiek emerytalny do 90 lat ( ponoć wg. niego już w 2020 bedziemy zyli 170 ) , dowaliłby podatek od powietrza i moze by skonczyli :p

ocenił(a) film na 10
parhelia_filmweb

ja tam sie nie przejmuje do emerytury tyle razy przedłuzą że 67 bede wspominal z czułością

ocenił(a) film na 9
parhelia_filmweb

zgadzam się,zajebiste kino.