Całkiem możliwy scenariusz. Swego czasu, czyli 1930-1945, Niemcy były najbardziej zaawansowanym technologicznie narodem na świecie! Ciekawe, że Hitler porzucił konstruowanie bomby atomowej na rzecz innych technologii. Ciekaw jestem jakich. Na pewno zdawał sobie sprawę z siły rażenia.
Oczywiście pozycja obowiązkowa. Mam nadzieję, że nie kręciła go jakaś Żydowska frakcja :). Dodam, że mam mieszane uczucia do Żydów, po obejrzeniu wystąpienia prezydenta Izraela o tym jak wykupił już Polskę. Wystarczy wpisać w YT - Prezydent Izraela Wykupujemy Polskę. Może miał co innego na mysli :). Moja babcia wiele razy mi mówiła. Wojna była straszna, ale pamiętam ... jak się wtedy mówili Żydzi i jak było: "... kamienice nasza a ulice wasze". Bezwzględnie muszę to zobaczyć :)
Komentujesz swój komentarz??????? Co do filmu, z chęcią obejrzę, jednak zastanawia mnie jedno, skąd ocena "rewelacyjny" (nie chodzi mi o Ciebie, tylko o ocenę na głównej)???
Nie zdążyłem dopisać, touchpad mi świruje - stąd drugi komentarz. Zgodzę się, że jest to ocena na wyrost. Patrząc w stecz, oceny przed premierą w 95%, zawsze są chybione. Ciekawe jest jeszcze, że jest to pierwszy film w którym - po za komiksami, scenariusz porusza kwestię tzw. Nazis. Naprawdę duże novum, tym bardziej, że wszystkie obecne tzw. "megahity", bazują na starych, dobrych produkcjach np. Martwe zło. Stało się już regułą, że remake, jest nastawiony na zyski a nie na walory artystyczne. Nie wyobrażam sobie nowej interpretacji np. "Świadka Oskarżenia" z Marleną Dietrich. Pomimo, że film jest czarno biały to nadal można go spokojnie puścić, jako sobotni hit. Niestety, dziś prawdziwego aktorstwa już nie ma, Zawód aktora, stał się zawodem żigolaków, nastawionych na pozerstwo i "prostacki samogwałt". Serce się kraje, gdy oglądam jakiś pierwszy odcinek serialu Si-Fi i pierwsze co widzę to dobre efekty specjalne i ... amatorszczyzne, sceny, jak ze szkolnego teatrzyku. Od ok. 10 lat, w telewizji publicznej, oglądam tylko i wyłącznie programy popularno naukowe Nat. Geog., Discovery- poraża ilość reklam a jeszcze 4 - 5 lat temu, nie było ich w ogóle.