Byłem na tym filmie wczoraj w Kinie. Nie oczekiwałem po nim że będzie jakąś super produkcją i się nie zawiodłem to jest po prostu parodia naszego współczesnego świata z dodatkiem nazistów z księżyca jakby na ziemi ich było mało :( . Jednym z minusów o jakich warto wspomnieć jest lekka chaotyczność zwrotów akcji, ale to chyba było zamierzone by do absurdu pokazać komiczność całej sytuacji jaką była inwazja nazistów na współczesny świat. Drugim minusem jest nie dosyt jaki zostaje po obejrzeniu tego filmu, wychodząc z kina człowiek ma ochotę na więcej treści niż tylko efektowne eksplozje w kosmosie . Może mniej chaotyzmu i zaskakujących zwrotów akcji który nie mało było w filmie. Cóż niestety to tylko komedia sc-fi parodia, ja gdy pierwszy raz usłyszałem o tym filmie wiele lat temu i o akcji zbierania funduszy do której jeśli mnie pamięć nie myli chyba się przyłączyłem liczyłem na coś bardziej poważnego, przypominającego genialny film "Fatherland" tylko że w kosmosie. Ale te nadzieje już kilka miesięcy temu zostały rozwiane. Podsumowując film bawi i cieszy okiem ale tylko tyle... nie żałuje pójścia do kina i gdy tylko cena pozwoli zaopatrzę się w DVD bo blu-ray nie mam :(