PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=472258}
5,4 44 tys. ocen
5,4 10 1 43969
5,0 24 krytyków
Iron Sky
powrót do forum filmu Iron Sky

Obejrzałem Iron Sky i nie wiem czemu tylu osobom się on nie podobał. Kawał dobrego
kina. Pomysł, wykonanie super. Czarny humor. Wreszcie jakieś nowe pomysły na film!
Polecam w 100%!

didek_filmweb

tak, nie każdemu może się ten film podobać ale zasługuje na lepszą ocenę

didek_filmweb

możesz mi polecić podobny film?

pklo01

http://www.filmweb.pl/film/Dr+Strangelove%2C+czyli+jak+przesta%C5%82em+si%C4%99+ martwi%C4%87+i+pokocha%C5%82em+bomb%C4%99-1964-5185

Z tym, że to satyra w nieco innej konwencji i praktycznie bez wątków s-f.

ocenił(a) film na 7
didek_filmweb

Film który jak ktoś go opowiada to druga osoba myśli że to Holiudzki badziew , albo coś jak Naga Broń . A tu niespodzianka , niezależne kino i twórcy wprowadzili nawet w tak tandetny z pozoru gatunek jak satyra , duży podmuch świeżości . To już nie śmianie się z obrzezania itp ale humor który już trochę wymaga od widza . Film sie zwróci po wielokroć ,i dlatego myślę że warto by zrobili kolejne projekty które kopną obecne nurty filmowe w dupę i wprowadzą nowe standardy . Sam Paranormal Activity , pokazał że za garść pieniędzy , i mając nawet kiepskich aktorów , można stworzyć świetny horror który jak się ogląda w domu i coś skrzypnie dostajesz gęsiej skórki . Na Boga przecież tam nie było niemal efektów specjalnych tylko ruszające sie prześcieradło , a jaki efekt .. .
Morał ?
Na dobrą sprawę czym mniej kasy tym twórcy bardziej kreatywni . Prawdziwa sztuka zawsze rodziła się w skąpych warunkach .
Film polecam , i czekam na kolejne filmy tych twórców , bo myślę że będzie się działo w następnej pięciolatce sporo na ekranie , starcie wielkich setko milinowych produkcji i takich które powstają np za 10 mln czy parę tysięcy jak Blair Witch Project . Oby wygrała ta biedniejsza grupa :) Pozdro Atos

ocenił(a) film na 9
didek_filmweb

Film się nie podobał bo nie miał reklamy jak INCEPCJA , bo wymagał podstawowej wiedzy z zakresu historii, bo humor jest na poziomie .
Bo nie ma w nim wielkich gwiazd, bo reżyser nie jest bogiem Hollywood tylko gostkiem z Finlandii bo ...