PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=472258}
5,4 44 tys. ocen
5,4 10 1 43969
5,0 24 krytyków
Iron Sky
powrót do forum filmu Iron Sky
ocenił(a) film na 6
von_trupka

Pewnie, że tak. Oczywiście trzeba mieć pewien dystans do tego filmu. Wymieszanie oryginalnego pomysłu, podanego w różny sposób, przymrużeniem oka na to wszystko, oraz wykpienie go w udanym stylu, daje przynajmniej niezły efekt. Wydawałyby się, że to wszystko jest durne, ale analizując to głębiej już nie do końca. Trochę nierówny pod względem fabuły oraz efektów specjalnych, ale jak może wyglądać całość, skoro powstawała tak długo? Nietypowa produkcja Europejsko - Australijska. Średnia na filmwebie w ogóle nie zrozumiała jak dla mnie.
pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
djrav77

takie nawiazanie do filmów jak kosmiczne jaja tylko tu były parodie polityczne

ocenił(a) film na 8
djrav77

Dystans jest wskazany jeśli chodzi o ten gatunek filmu, czyli komedio- horror sci-fi. djirav77, sam go oceniłeś na 6 to czemu się dziwisz że film ma średnią 5,9 i jest to średnia w ogóle nie zrozumiała dla Ciebie?
pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
von_trupka

Bo jakże by inaczej wyglądało gdyby miał średnią 6.4, a też byłby niezły? Słuchaj ja do młodzieży nie należę, a mój dystans do tego filmu, pozwolił po pierwszym seansie na ocenienie go na 6/10 z tym, że jestem przekonany, iż kiedyś po niego jeszcze sięgnę, a wówczas ocena może pójść w górę. To jest film w głównej mierze, przewidziany pod młodszą publikę jak mi się wydaje, ale mogę być w błędzie przecież. Coś jednak się stało, że jego średnia na obecną chwilę to 5.6. W sumie to dosyć świeży film, a więc dajmy mu jeszcze szansę, a przede wszystkim tym, którzy jeszcze nie mieli okazji go zobaczyć ok.
pozdro

ps. u mnie sześć to na prawdę całkiem dobra ocena, która zależy od wielu czynników w tym również od gatunku