PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=472258}
5,4 44 tys. ocen
5,4 10 1 43969
5,0 24 krytyków
Iron Sky
powrót do forum filmu Iron Sky

Taka prawda. Oglądając trailer miałem nadzieję na to, że Naziści faktycznie przylecą z tego
Księżyca i zrobią porządną rozpierduchę na CAŁYM świecie. Tymczasem skończyło się na
paru asteroidach i statkach, które nie wylądowały, a jedynie zniszczyły parę budynków.
Jedyna bitwa, ta w kosmosie, faktycznie była fajna ze względu nie tylko na efekty specjalne.
Ogólnie film fajny do obejrzenia z kumplami przy piwie. Jest się z czego pośmiać. Ja
osobiście daję 6/10 z racji, że jako film sci-fi nawet mi się przypodobał, jednak biorąc pod
uwagę moje oczekiwania przedpremierowe - jestem jednym słowem zawiedziony.
Przede wszystkim miałem też nadzieję usłyszeć trailerowy kawałek Sabatonu. No cóż.
Na marginesie jeszcze powiem, że końcówka mimo wszystko prosi się o kontynuację ;)

ocenił(a) film na 10
Kazian

Cóż... Trailery filmowe zazwyczaj mają ukazywać sceny przez które automatycznie widz ma ochotę na wyjście do kina. ^^
Film to jednak satyra, do której trzeba podejść z odpowiednim nastawieniem - pomimo tego, że też spodziewałem się epickich walk itp., otrzymałem całkiem fajny film przekazujący w sobie wiele treści.
Tak apropos... Trailerowy kawałek nie jest tworem Sabatonu, a Laibacha. :P
Kawałek jest tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=lOXCdxsYXPc&hd=1
"Epicki" moment zaczyna się jednak dopiero pod koniec, od 3:25. ^^

ocenił(a) film na 6
dragon99919

Okej, przyznaję się do pomyłki odnośnie Sabatonu :D
Co do satyry to fakt, film jest satyryczny, wystarczy popatrzeć na ukazanie wielkich i wspaniałych Stanów Zjednoczonych i ich prezydenta. To zarabia na swoją ocenę. Ale jednak oglądając trailer bardziej spodziewałem się jednak rozległej, efektownej wojny, której po prostu nie było.
Pozdrawiam ;D