PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=472258}
5,4 44 tys. ocen
5,4 10 1 43969
5,0 24 krytyków
Iron Sky
powrót do forum filmu Iron Sky

Wydaję mi sie że ocena tego filmu jest mocno zaniżona w porównaniu do średniej setek innych, o wiele gorszych i głupich produkcji. Nie zamierzam tu bronić pozycji filmu jako jakiegoś dzieła, bo nim oczywiście nie jest ale od 6 do 7 to chyba by sie należało.
Czyżby jakieś dziwne nawyki że z II wojny smiać się nie wolno czy może nie hollywoodzkie produkcje oceniamy gorzej? Jak myslicie?

ggajewski2

Zapewne 2 czynniki:
1. Niska ocena, bo hitlerowcy są źli, kit, że to parodia o nich to i tak jest to złe wiec niska ocena
2. To, że to tylko parodia, a przecież jakby hitlerowcy wygrali to mamy punkt 1 i tak to się zapętla

ocenił(a) film na 1
ggajewski2

Może ocena jest niska ponieważ tego badziewia nie można nazwać filmem. Widziałem wiele złych filmów, ale ten przekracza wszystkie granice. Nie chodzi tu o poczucie humoru, bo ten film zwyczajnie śmieszny nie był. Był po prostu głupi. Spodziewałem się śmiesznej parodii 2 wojny światowej, albo głupiego odmóżdżacza z wojną w tle, a nie dostałem nawet tego;/

ocenił(a) film na 6
ggajewski2

Zgadzam się film zasługuje na ocenę na poziomie od 6 do 7,jest to film z czarnym poczuciem humoru i nie zgodzę się że jest głupi bo swój przekaz pod koniec ma a głupi jest ten który nie widzi tego,ja za chuj.. nie dałbym oceny na poziomie 1 bo bym się spalił ze wstydu że tak łatwych przekazów nie podtrawię ogarnąć w takich filmach to co dopiero było by przy bardziej ambitnych produkcjach.Dla mnie ten film jest na poziomie 6 i taką właśnie dałem ocenę.Pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
ggajewski2

Za pomysł dałbym 10/10, ale chociażby tak denna scena jak ta gdzie Adler salutuje i trafia dłonią w lampę i pieści go prąd...no bez jaj, ten film był robiony dla 15 latków?

Hmm przekaz? Jak w każdym filmie jest jakiś przekaz, tylko że tu nie trzeba się go doszukiwać, bo jest podany na tacy, ale nie oznacza to, że trzeba mu od razu zwiększać ocenę, to tak jakby jakiemuś filmowi o tym, że mamy się kochać , a nie mamy się zabijać dać 9, czy 10, bo ma przekaz. W takim filmie jak Iron Sky, który wg. filmweb jest zlepkiem komedii, akcji i Sci-Fi liczą się inne , ważniejsze aspekty takie jak efekty specjalne (tutaj całkiem całkiem ale szału nie było , szczególnie przy wybuchach), humor (tutaj przydałby się ktoś taki jak Tarantino za kamerą) oraz klimat, czyli wszystko co się składa na film. Tutaj tego zabrakło i ode mnie tylko 5/10.

ocenił(a) film na 4
ggajewski2

wydaje mi się, że ocena nie jest zaniżona gdyż ten film to totalna porażka. stawiam go obok obejrzanej w tym roku Bitwy wiedeńskiej. równie durny co ten.