PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=472258}
5,4 44 tys. ocen
5,4 10 1 43969
5,0 24 krytyków
Iron Sky
powrót do forum filmu Iron Sky

dno

ocenił(a) film na 1

tandetne efekty, wymuszona fabuła; kiepska gra aktorska.
z teoretycznie dobrej historii zrobili wielkiego gniota polanego lewicowym sosem
1/10

ocenił(a) film na 5
coraxus

Co ty efekty była na dobrym poziomie :) pomysł na film był wręcz świetny, szkoda, że zmarnowano taki potencjał.

ocenił(a) film na 5
Cziken

Zgodzę się co do efektów i scenografii. Liczyłem jednak na bardziej jajcarskie podejście do tematu (coś w stylu Top secret). Pierwsza część filmu zapowiadała się zresztą nieźle - potem jednak autorom zabrakło konceptu i poszli po najmniejszej linii oporu. Parę rzeczy jednak było bardzo pomysłowych. Dlatego dałem 5/10.

ocenił(a) film na 5
Karakuli

Zgadzam się przesadzono z głupota niektórych scen gdyby bardziej skupić się na ironii, czarnym humorze było by bardzo dobrze.

ocenił(a) film na 6
Cziken

Zgadzam się, pomysł świetny, fajny w swoim absurdzie, do tego całkiem miłe nabijanie się z ameryki, ale .... właśnie potencjał zmarnowany. Aktorzy dobrze dobrani wizualnie do swoich postaci, ale beznadziejnie grający. Natomiast efekty specjalne zdumiewająco dobre.

ocenił(a) film na 6
coraxus

Do filmu podchodziłam jak do komedii sci-fi, szczerze mówiąc nie zawiodłam się, na więcej nie liczyłam, a chociaż troszkę się pośmiałam. Parę scen było naprawdę zabawnych, efekty bardzo dobre. Film fajnie ironizuje przywódców, ładnie pokazane na czym tak naprawdę im zależy. ;)

ocenił(a) film na 9
coraxus

A czego się spodziewałeś?

ocenił(a) film na 1
ob_mf

Ja na przykład totalnego odmóżdżacza lub komedii się spodziewałem. Nie dostałem ani jednego, ani drugiego. Tam tak na prawdę nie było nic śmiesznego, a momenty które faktycznie mogły rozśmieszyć, zostały zepsute przez drewnianą gre aktorów. W ogóle, ten film to porażka i niemile się zaskoczyłem, jak po seansie zobaczyłem na filmwebie aż tak wysoką ocenę tego chłamu.

ocenił(a) film na 9
tomm0

Wg mnie wszystko w tym filmie było zabawne, przez durną fabułę, latające spodki w dieslu, nawiązanie do "Upadku" i gigantyczny silnik gwiazdowy. Nie mówiąc już o perełkach jak nazwy statków, rzut butem i inne perełki. Ale wszystko jest rzeczą gustu.

ocenił(a) film na 8
ob_mf

Humor na poziomie. Nie głupkowaty. Dobrze wyśmiane zostało to, co powinno być skrytykowane, jeśli rozumie się humor filmu to na prawdę można się pośmiać. Trzeba jednak być obeznanym w polityce :D A scena z Upadku genialna :D Ale rzucania butem nie rozumiem właśnie. Zauważyłem, że na światowych portalach film średnią ocen miał powyżej 7 dopuki jego premiera nie odbyła się w... Ameryce. I wszystko jasne. Ale co się dziwić, gdyby film naśmiewał się z Polski to pewnie od nas dostawał by miażdzące wyniki.

ocenił(a) film na 3
szmylc3

A ja jestem obeznany w polityce , przesłanie filmu zrozumiałem ale się nie śmiałem. Scena z Upadku słabiutka chociaż można było zrobic to właśnie genialnie. Jednego śmieszy to innego tamto. Ale zrozumienie przesłania filmu chyba niewiele pomaga bo sceny humorystyczne są kiepskie.

ocenił(a) film na 5
coraxus

Ale przyznać trzeba, że w końcu ktoś miał odwagę pokazać prawdziwe oblicze Amerykanów i ich rządu. W amerykańskim filmie tego nie zobaczysz. :D

ocenił(a) film na 10
coraxus

mnie tam się podobał taki świat w krzywym zwierciadle

ocenił(a) film na 5
coraxus

Mógłbyś wypunktować lewicowość tego sosu? Bo trochę się ostatnio pojęcia powycierały i nie każdy będzie miał pewność, o co Ci chodzi.

ocenił(a) film na 3
coraxus

Trochę cię chyba ponisło z tymi politycznymi konotacjami i coś mi sie wydaje że jesteś takim "prawicowym wypierdkiem" jeśli się myle to przepraszam

ocenił(a) film na 2
coraxus

Za twą wypowiedź masz oskara krytykowego. W pełni się zgadzam.

ocenił(a) film na 1
coraxus

Szkoda że nie można dać 0/10

ocenił(a) film na 2
coraxus

Słabizna okropny film