PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=472258}
5,4 44 tys. ocen
5,4 10 1 43969
5,0 24 krytyków
Iron Sky
powrót do forum filmu Iron Sky

totalne badziewie

ocenił(a) film na 1

Niemcy posiadają napęd antygrawitacyjny w swoich pojazdach ale muszą sterować swoim statkiem smartfonem skadzionym z Ziemi bo ich komputery są za słabe..
Zachowanie bohaterów jest tak nierealne i debilne że przy nich serial Kiepscy to historia rodziny geniuszy.
Prezydentowa USA zachowuje się jak pięciolatka.. zresztą podobnie do reszty uczestników szczytu bezpieczeństwa.
Zastanawia mnie skąd tak wysoka ocena na filmweb.
Liczyłem na dobre kino sci-fi realizujące pomysł - co by było gdyby hitlerowcy ukryli się na księżycu - a zobaczyłem film godny pożałowania i nagrody dla największego debila za scenariusz.

ocenił(a) film na 9
mxx129

"Co by było gdyby naziści ukryli się na księżycu?" Zdecydowanie dobry temat na poważny film....

ocenił(a) film na 8
mxx129

k...wa...aż nie wierzę, że taki za przeproszeniem Ciebie debil jak Ty istnieje. Gratulacje!

ocenił(a) film na 8
mxx129

Przepraszam, że Ciebie obraziłem - może - ale czasem czytając takie wypowiedzi nie można inaczej.

mxx129

To komedia jest przecież. Nie należy brać wszystkiego na serio. Moim zdaniem nawet całkiem ok ten film.

ocenił(a) film na 5
mxx129

Liczyłaś na kino sience fiction a dziwisz się, że ''Niemcy posiadają napęd antygrawitacyjny w swoich pojazdach ale muszą sterować swoim statkiem smartfonem skadzionym z Ziemi bo ich komputery są za słabe..''
Po prostu nie wiesz co to kino Sci-fi, ręce opadają. I jeszcze mi powiesz, że oceniasz ten film nisko bo był śmieszny, szczegół, że to komedia.

mxx129

A masz coś takiego jak poczucie humoru ?
Samo żałożenie Nazistów na Księżycu powinno dać Ci do myślenia,że to nie będzie ambitne SF
tylko zajebista komedia jak Autostopem przez Galaktykę.

ocenił(a) film na 1
hellkittyrocks

Dla mnie zajebista komedia to np. "Bez smyczy" a Iron Sky to film z humorem na poziomie przedszkolaków. Coś w stylu filmu Rrrr... gratuluję ilorazu IQ osobom które taki film śmieszy:) A co do założenia nazistów na księżycu czy może być ambitnym SF? Jeśli ktoś interesował się bronią i prototypami budowanym w czasie II wojny to wie czy można było zrobić ambitne SF. Polecam wygooglować Projekt Chronos. - może dla niektórych to cysta fantastyka ale konstrukcja rakiet dalekiego zasięgu oraz to że ich konstruktor pracował po wojnie w NASA fantastyką już nie jest.

mxx129

masz i nie grzesz więcej Chronosem
Wpisz sobie HAUNEBU w google.
Tu nie mogę wrzucić Ci linka.
a co do humoru.widocznie jestem przedszkolakiem i kocham teksty,na temat których już powstała strona z cytatami z filmu Iron Sky.
Łącznie z białym murzynem z Księżyca.
Ambitne SF z motocyklem w pierwszych sekundach filmu powinno u Ciebie spowodować STOP na DVD.
Teksty z Irona Skya przy jego budżecie i obsadzie.Mega.A nawet i bez tego mega.
Wiem co.Weź sobie zajaraj Stary.Pomoże.Naprawdę.

ocenił(a) film na 1
hellkittyrocks

Po filmie spodziewałem się czegoś w stylu "Vaterland - Tajemnica III Rzeszy". Co do Hanebu, chronosa i itd można spekulować natomiast fakty: Nazista z medalem za zasługi od prezydenta USA - wpisz w google. Komedie na temat drugiej wojny? To już serial Allo Allo był lepszy od Iron sky - przynajmniej nie tak debilny. Lub jak rozpętałem drugą wojnę.. gdzie jest komizm sytuacyjny a nie komizm debilizmu postaci.

mxx129

dobrze ok.nie podoba Ci się.

użytkownik usunięty
mxx129

Najbardziej nierealne w tym gniocie było to, że prezydentem USA została kobieta. Nawet Amerykanie nie są tak głupi.

ocenił(a) film na 8

Pare lat temu napisalbys to samo o czarnym prezydencie USA, jak jest teraz, kazdy wie. Prezydentowa w tym filmie jest wzororowana na Sarze Palin, ktora nieomal wygrala wybory w 2008 roku. Ding!

Swoja droga, czy niemcy sa glupsi od amerykanow ze wybrali kobiete na kanclerza?

użytkownik usunięty
Sabot

Spokojnie, białasie, żarcię sobie.

ocenił(a) film na 8
mxx129

> Prezydentowa USA zachowuje się jak pięciolatka

Prezydentowa jest wzorowana na Sarze Palin ktora startowala w wyborach prezydenckich w 2008. "Ciekawa" osoba, i taka ja przedstawili (bardzo dobrze zreszta), w filmie jest wiele ukrytych smaczkow, ale trzeba miec troche pojecia o swiecie zeby je wylapac.