PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=564833}
6,6 38 tys. ocen
6,6 10 1 37978
5,9 19 krytyków
J. Edgar
powrót do forum filmu J. Edgar

Do kina się wybieram jutro tj. 20 stycznia, jeśli macie jakieś pytania odnośnie filmu to pytać,
ja zaś sam od siebie zdam krótką relację po obejrzeniu w/w produkcji. Aha pewnie
zapytacie gdzie go oglądałem, mówię teraz - nie w Polsce a w UK

ocenił(a) film na 8
John_Connor_filmweb

Poziom aktorski proszę ;p (DiCaprio, Dench, Hammer, Watts)

ocenił(a) film na 8
bartekcz92

Wyszedłem właśnie z kina, nie będę się rozpisywać za wiele a napiszę tylko co mnie się podobało a co nie w filmie J.Edgar.
Zaznaczam że czytałem wiele recenzji na temat filmu i wielu jest sceptycznie nastawionych do w/w produkcji. Otóż zaznaczam iż nie jest to film akcji i trzeba takie kino lubić.
Najmocniejszą stroną tego filmu są kreacje aktorskie, które naprawdę chwytają za jaja, DiCaprio pokazał kunszt aktorski, świetnie wcielił się w rolę Hoovera, Watts zagrała poprawnie i mam wrażenie ze duzą pomoc w jej roli dała charakteryzacja ktora jest poprostu GENIALNA w calym filmie. Fakt momentami film ciągnie sie jak flaki z olejem ale to wszystko jest zamierzone bo dobrze pokazuje charakterystykę postaci. Zdjęcia sa bardzo dobre, muzyka delikatna i fajnie tonuje napiecie, bardzo dobra jest tez scenografia. Watpie czy J.Edgar dostanie jakiegos oscara ale na nominacje zdecydowanie zasluzyl. Rola DiCaprio napewno powalczy o oscara bo jest zdecydowanie najmocniejsza strona tego filmu.

ocenił(a) film na 8
John_Connor_filmweb

Dzięki wielkie :)
Pozostaje tylko czekać jeszcze ten miesiąc na premierę u nas ;/