Obejrzalam film i niestety nie wiem o czym był. Kompletnie nie zrozumiałam go. Po co wydawać pieniędze na takie kino. Jak tacy dobrzy aktorzy chcą grać w czymś takim ?
Szkoda czasu....
Film jest przede wszystkim o kreowaniu świata, którego tak naprawdę nie ma - sztucznie stworzony na potrzeby lubialności, zdobywania popularności, możliwości wywierania wpływu na masy, zdobywania poparcia wyborczego. To film o powszechnej manipulacji faktami i wizerunkiem. To nasza codzienność - porażkę ogłasza się jako sukces, bohater staje się zdrajcą, internetowe bzdury mają większą wartość od naukowych faktów. Ale dla mnie to przede wszystkim film o obrzydliwości i amoralności wszelkiej maści reality show - programach szkodliwych społecznie, emocjonalnie, ogłupiających. Ale liczą się igrzyska. I celebryci, ludzie w większości próżni i niewiele sobą prezentujący, a kształtujący opinie.
Widzę, że bardzo wysoko oceniłaś ten film. Po przeczytaniu twojego opisu mogę dostrzec w końcu walory tego filmu. To co napisałaś przemawia do mnie i ma sens. Szkoda ,że tak bardzo zagmatwali scenariusz filmu bo przecież przesłanie bardzo ważne . Dzięki za uwagi bo dopiero teraz zaczynam dostrzegać po co został zrobiony. pozdrawiam : )