PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611009}
3,3 396  ocen
3,3 10 1 396
Jabberwock - Przebudzenie bestii
powrót do forum filmu Jabberwock - Przebudzenie bestii

oparty na legendzie, oczywiście zebrołak sztuczny, mogł być lepiej dopracowany jako owy efekt specjalny ale i tak wolę ten film niż te polskie gówno serwowane za psie pieniądze typu kac wawa, och karol 2 i inne "polskie kiczowate". nie rozumiem jednak a) po co ich porwał jak ich nie zjadł b)skąd te jaja jak nie było pana zebrołaka c) jak można nie dopilnować by wszystkie jaja zniszczyć d) białe ząbki jak na tamte czasy, gdy nie było past do zebów:):):)
Tyle :) miłego oglądania - uwazam ze dla relaksu warto. godzilla przy tym się kryje!

ocenił(a) film na 1
Adamkass

Całość oparta nie tyle na legendzie co na wierszyku Carolla z "Alicji po drugiej stronie lustra". I lepiej by tak zostało, bo dżabersmok (wolę przekład Słonimskiego niż Mikke) i wszystko wokół tak surrealistyczne, że zrobienie z tego właśnie takiego filmu to pomyłka. Fabuła jest klasyczna ale cała akcja z wabieniem bestii i próby jej zabicia przez kolejne osoby to już porażka na całego. Wszystko jest delikatnie mówiąc idiotyczne - a wyjście całą wioską do lasu by zwabić dżabersmoka to już szczyt debilizmu. Ech... pewnie poziomem nie odstaje od naszego Wiedźmina, ale to nie znaczy, że jest dobrze :) Znużył mnie ten film. Relaksu mało bo chyba zbyt logicznie podchodzę do oglądania i drażnią mnie akcje nie wiadomo po co i dlaczego.

Yarot

Dla mnie Wiedźmin polski film owy o którym wspominasz jest bardziej debilny niż ten, Zebrowski tak pasował do tej roli jak świnka na wyścigi. Same gołe baby, żadnej sensownej fabuły... W tym filmie podoba mi się to, że nie jest tak debilny jak Godzilla, wyglad tego smoka jest jednak dość sztuczny, a szkoda. pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
Adamkass

A ja sie zgadzam - calkiem sympatyczny film, choc do genialnego mu daleko. Nie mozna tego filmu traktowac zbyt serio, oceniac zbyt krytycznie i doszukiwac sie wyjasnien dla kazdej sceny, ale obejrzec mozna. Efekty takie sobie jak sie porowna ze wspolczesnymi hollywoodzkimi superprodukcjami, ale za to gra aktorska bardzo dobra. A maly strachliwy Zydek byl po prostu uroczy:)

Adamkass

Spokojnie można obejrzeć.Jak ktoś lubi przygodówki z końca lat 90-tych to da się wciągnąć.Nie wszystko musi kipieć super efektami.Polecam