PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=443327}

Jack: Pogromca olbrzymów

Jack the Giant Slayer
2013
6,2 44 tys. ocen
6,2 10 1 43661
5,7 20 krytyków
Jack: Pogromca olbrzymów
powrót do forum filmu Jack: Pogromca olbrzymów

Czy ktoś z Was był już na tym filmie z dubbingiem ? Strasznie chciałabym go obejrzeć, jednak
jestem wielką antyfanką dubbingowania filmów i chciałabym się dowiedzieć czy jest źle i lepiej
poczekać na wersję DVD z napisami, czy daje radę

ocenił(a) film na 7
annania

ja też nie jestem fanką dubbingu ale szczerze powiedziawszy, wcale a wcale mi nie przeszkadzał ;) ucho przywykło po kilku minutach. a co do filmu to całkiem fajnie się oglądało :)

malinowe_dziewcze

wielkie dzięki za odpowiedź! może się skuszę, chociaż nie wyobrażam sobie innego głosu z ust np. Evana Mcgregora :P

malinowe_dziewcze

A możesz napisać coś o frekwencji w kinie ? Sala była zapełniona w pełni, w połowie czy może były pustki ?

ocenił(a) film na 7
misiek73169

też myślałam że nie wytrzymam głosu mcgregora :) ale całkiem spoko wyszło;) co prawda dziwna jest opcja z brakiem wersji z napisami, myślę że to też jest powód niskiej frekwencji. ludzi było mało jak na premierę, bardzo mało wręcz... szkoda bo często chodzę do kina, widziałam różne filmy, w tym totalne masakracje i ludzi zawsze było więcej. szkoda... a dubbing, hm, moim zdaniem to film nie dla maluchów, 12 lat to minimum a 12-latki już nie mają problemów z napisami więc nie do końca rozumiem sytuację ;) nie spodziewajcie się też niewiadomo czego po tym filmie, bardziej nastawiajcie się na fajną przygodówkę z fajnymi efektami bez większej rozkminy :)

malinowe_dziewcze

chyba jednak jestem już za "stara" na dubbingi (na pewno w filmach) i jednak poczekam na wersję z napisami :P, ostatnio byłam na "Oz wielki i potężny" i z napisami już nie sprawiało wrażenia bajeczki dla dzieci ( pewnie w naszym dubbingu część jest inaczej sformułowana), a cudownej animacji :D jak można było tak skrzywdzić widzów, żeby nie dać filmu z napisami! :D

misiek73169

Sala była "zapełniona w połowie" hahahah dobre :D

malinowe_dziewcze

Ja chciałam się przejsc, ale jak zobaczyłam że czeka mnie dubbing to mi się odechciało
Doceniam Polaków w tej dziedzinie, jednak nie lubię tego w filmach, zwłaszcza tych angielskich
gdy można sobie posłuchać, podrasować język i rozkoszować się akcentem McGregora który za kilka lat
pewnie całkiem zaniknie :P

użytkownik usunięty
annania

Oczywiście doceniam starania polskich aktorów, którzy użyczyli swojego głosu :) Niestety ale nie gustuję w dubbingu :( Wolę naturalny głos aktora ^^ Nie potrafię wyobrazić sobie Nicholasa Hoult'a bez jego wspaniałego- Brytyjskiego akcentu ;3 Oczywiście są również zalety ;] Takie jak większa dogodność dla młodszych widzów :)

ocenił(a) film na 7
annania

czyli podsumowując, pomysł z samym dubbingiem okazał się być strzałem w stopę a nawet w potylicę, szkoda, bo tłumów na nim nie będzie, dla dzieci jest zbyt, hm, brutalny moim skromnym zdaniem ;) a kasy władowali w ten film mnóstwo. mimo wszystko, film całkiem spoko, szkoda ;)

malinowe_dziewcze

może jak ZAUWAŻĄ, że jest zdecydowanie mniej chętnych na dubbing to puszczą wersję z napisami!!!

annania

Myślę, że to raczej nie jest kwestia dubbingu. Film ogólnie na świecie nie najlepiej sobie radzi.

ocenił(a) film na 9
annania

Nikomu nie poelcam Dubbingu !.Jedynym wyjatkiem pamietam byl Asterix i Obelix i kleopatra.
Bylem na Jacku w kinie i stwierdzam fakt ze nie ma seansu isc na ten film z Dubbingiem bo to psuje caly film.A film jest naprawde swietny.