PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=299794}

Jagodowa miłość

My Blueberry Nights
2007
6,4 44 tys. ocen
6,4 10 1 44500
5,9 25 krytyków
Jagodowa miłość
powrót do forum filmu Jagodowa miłość

Film strasznie monotonny, nudnawy i niespójny. Po prostu przerost formy nad treścią. Ktoś chciał być oryginalny (reżyser) i stworzyć film o ważnych tematach życiowych - wyszła z tego zbitka bezpłciowych scen. To jest moje zdanie i proszę nie piętnować mnie za ta wypowiedź. Od filmu z przesłaniem oczekuje że w sposób zawoalowany przedstawi mi główne treści a nie będą one ukryte za szczelnym murem reżyserkich wymysłów. Dostaje ode mnie 6/10 bo przecież mnie jakoś poruszył, inaczej bym nie pisał tej wiadomości.

ocenił(a) film na 9
adasjanek

Bardzo Polecam :)
Ja tam zadnych murow nie zauwazylem... Przeciez jest to bardzo prosta w przekazie historia traktujaca o perypetiach milosnych kilku bohaterow okraszona pieknymi plastycznie obrazami przypominajacymi bardzo Chungking Express tyle, ze w amerykanskich realiach.
W kazdym filmie mozna odnalezc jakies przeslanie, po co doszukiwac sie ich na sile ?!
Ale oczywiscie szacunek dla powyzszego zdania kolegi - nie wszystkim musza sie podobac wytwory Wong Kar Wai'a. Dla kazdego cos milego...

ocenił(a) film na 6
BACEK_

Zgadzam się, że momentami przypomina Chungking Express, ale "jagody" przy tym filmie to ledwie marna opowiastka. Gdyby nie charakterystyczne karawaiowskie ujęcie miałabym wrażenie, że oglądam sympatyczny amerykański film o miłości z nudnawą Norą Johnes.
6/10.

ocenił(a) film na 10
adasjanek

Rowniez baaardzo polecam, ciekawe kino i bardzo plastycznie zrobiony. Świetna rola Nory Jones. Nic dodac nic ujac, trafil do moich ulubionych.

ocenił(a) film na 8
smoka

Ja rownież polecam
Film piekny,prosty ale wciąga
Kiedy sie go oglada zapomina ise op wsyzstkim dookoła
Aktorzy tez spislai sie dobrze,w szczegolności
Natalie Portman,jej rola jest najlpesza z calego filmu
Blyszczy od poczatku do konca
I tak sobie mylśle,ze moze za rok jest mała szansa aby dostała szanse na nominacje do oscara!

Anqxxx

Zgadzam się , Natalie mistrzowska, jak rowież Jude.
Norah nie podobała mi się, mimo,ze to jej powierzono głowną rolę wiało bezpłciowością postaci, wlaściwie nie zapamiętałam nic szczególnego związanego z tą bohaterką. Oglądając Nat. i Juda widziałam ogromny profesjonalizm aktorski, a Norah cóż... może kiedyś.