PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=299794}

Jagodowa miłość

My Blueberry Nights
2007
6,4 44 tys. ocen
6,4 10 1 44500
5,9 25 krytyków
Jagodowa miłość
powrót do forum filmu Jagodowa miłość

Wspaniały

ocenił(a) film na 6

Film urzekł mnie od pierwszej minuty, która zaczęła się piosenką Norah Jones - The Story. Czasami smutny, i to bardzo, ale pokazuje wiele ciekawych rzeczy, których my jako ludzie możemy dowiedzieć się o sobie sami.
Jagodowe Noce, lub Moje Jagodowe Noce, jak powinien nazywać się film w Polsce (ukatrupić za to tłumacza no i tych co z premierą się nie śpieszą) to wspaniała podróż w wiele miejsc. Poznając ludzi, poznajemy siebie. Jednak bez kogoś wszystko w końcu nie ma sensu....

Uwielbiam tu rolę Natalie i Rachel. Wykonały wspaniałą robotę, chociaż ich w filmie, aż tak dużo nie było. Nie wiem, może mi się tak wydaje, bo jest krótki. No cóż, Norah jak na debiut wyszła znakomicie, w przeciwieństwie do innych piosenkarek, które niepotrzebnie wzięły się za tę branżę. Jednak wolę by jeszcze pozostała przy muzyce, tylko czasami odskakiwała, właśnie na takie filmy - perfekcyjne kombinacje treści i obrazu z muzyką. Wspaniały film na samotny wieczór, taki jaki był ten dla mnie.

Polecam wszystkim.
Daję mocne 9/10!

Agie

Alem trafiła! Moje ulubione aktorki to właśnie Rachel Weisz i Natalie Portman!!! Muszę to obejrzeć!!!!!!!!!!!!!!!!!