PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=206047}

Jaja w tropikach

Tropic Thunder
2008
5,8 108 tys. ocen
5,8 10 1 107857
6,8 39 krytyków
Jaja w tropikach
powrót do forum filmu Jaja w tropikach

Żenada!!! Film jest parodia znanych hitów wojennych??? bądź jak ktoś tam napisał ironią na komercję hollywoodzką??? Jest tragiczny!!! Debilne teksty, kompletnie nieśmieszne sceny to wszystko co możesz tam znaleźć. Jedno wielkie nieporozumienie!!!

ocenił(a) film na 4
troy_4

Choc ocenil bym go nieco wyrzej...to jednak zgadzam sie z Twoja opinia....

Film jest bardzo, bardzo, bardzooooo slabiutki, nudny, wogole nie smieszny...jak zreszta znakomita wiekszosc hollywoodzkich komedi ostatnich lat....

ocenił(a) film na 8
troy_4

Kolega Troy powinien sprawdzić w słowniku języka polskiego słowo "parodia". TAK!!! Ten film to PARODIA i jak domniemam taki ma być!
Słowo "ironia" też jest ciekawe, znajdziesz pod literą "i".
Jest to komedia sytuacyjna i tyle! Ma być prosta - proste teksty
i "gagi" (pod literą "g").
Widzę,że "Dziewczyna z sąsiedztwa" bardziej przypadła do gustu,czyli typowa amerykańska komercha. No cóż... ten film jest inny!
Ja go polecam 8/10! Pozdrawiam...

ocenił(a) film na 3
Zimna_Sooczka

słownik jęz. polskiego Wilga
parodia
rz. ż IIb 1. ‘forma satyry będąca świadomym naśladowaniem czyjegoś stylu, czyjejś wypowiedzi (w tym utworu), czyjegoś sposobu bycia itp. w celu ośmieszenia czegoś lub kogoś’...

...tak z ciekawości - które konkretnie filmy parodiuje "Jaja w tropikach".

p.s.
2. ‘rzecz będąca nieudolnym naśladowaniem czegoś, dająca niezamierzone efekty komiczne, ośmieszające autora’
pasuje jak ulał :D

ocenił(a) film na 9
misio_jasio

Skoro nie wiesz ktore konkretnie to albo jestes tak glupi ze i tak nie zrozumiesz albo podane tytuly nic ci nie powiedza bo ich nie obejrzales.

ocenił(a) film na 3
MakoR

...albo jeszcze jedna możliwość - sam ich nie znasz i nie potrafisz wymienić.

p.s. interpunkcja chłopcze, interpunkcja....

ocenił(a) film na 1
troy_4

zgadzam się w 100%, po godzinie stwierdziłem że nie ma na co czekać, istna klapa, a śmiech - przy tym filmie nie doświadczyłem tego zaszczytu. Z minuty na minutę tylko rosło moje niezadowolenie. Nie polecam a wręcz odradzam. Omijać szerokim łukiem.