Nie polecam nikomu,niby komedia a wogólę tego się nie odczuwa,film zrobiony pewnie na niskim budżecie i wyszło to co wyszło :)
rozumiem że film ci sie może nie podobać bo są gusta i guściki, widzowie i recenzenTY ale żeby dawać mu ocene 1 to już gruba przesada. napisz mi co takie "fajnego" mają filmy którym dałes/dałas pełną 10tkę typu "What Happens in Vegas" i "Droga bez powrotu 2" a czego nie ma ten film bo tego nie rozumiem.
Dobra, dla mnie jesteś debilem, czego dowodem jest danie Shaun Of The Dead oceny 1. Podejrzewam, że twoja wiedza o filmach kończy się na ogladnięciu takich "arcydzieł" jak I'm Legend (któremu dałeś 1).
Filmu jeszcze nie widziałem, ale podejrzewam, że bedzie jak najbardziej w pytę, gdyz osoba niemająca pojęcia o kinie dała mu 1.
I zaczyna się spam,dlaczego dałem mu 1 ? Otóż już wyjaśniam.
- Gdy kolesie są w dżungli to co drugie ujęcie jest takie że gadają o pierdołach (przewiń do tego momentu to może zrozumiesz),przykład zanim wybucha bomba i coś się będzie dziać to spokojnie możemy sobie zrobić herbatkę,
- Komedia no cóż dla mnie to nie była komedia,
- Trailer odzwierciedlał zupełnie fajny film a okazał się chłamem,
- Nie wspominając o obozie "złych ludzi",dalej nie chce mi się streszczać.
Co do filmu "Shaun Of The Dead" to wyłączyłem go po jakiś 40 minutach,no sorry była scena że koleś biegnie z deską i powala wszystkie trupy jednym strzałem,lub obmyślają 10 minut "wspaniałego planu".
Co do filmu "What Happens in Vegas" to o wiele bardziej się bawiłem przy nim i śmiałem niż przy tym gniocie "Jaja w tropikach".
Każdy lubi co innego,i również szanuję to że ktoś da jeden mojemu ulubionemu filmowi,widocznie Wy tego nie umiecie.
acid_dark proponuję wyjdź i nie trzaskaj drzwiami.
Mysle, ze problem wlasnie polega na odmierze tego filmu. Ludzie zobaczyli trailer i sadzili, ze ida na kolejna, durna amerykanska komedie, a tymczasem film ten az naszpikowany jest odniesieniami do innych filmow, co pokazane jest zarowno w akcji, jak i w tych "nudnych" rozmowach. Zreszta klopot, z jakim ludzie odbieraja ten film opisany jest w jednym z tematow na forum filmwebu, proponuje sie z nim zapoznac.
Nie wiem jak inni, ale ja smialem sie gdy widzialem scene zywcem przeniesiona z "Plutonu" lub "Bliskich Spotkan Trzeciego Stopnia".
Zreszta ten sam problem byl juz omawiany wlasnie w "Shaun Of The Dead" czy "Hot Fuzz" - ludzie nie rozumieja aluzji i puszczania do widzow oczek, totez przez niewiedze daja z gory 1 ;/
mimo, iż nie wszystkie sceny były... hmm.. "porywające", to uważam, że film jest świetny. Aktorzy, którzy w nm grają pokazują, jak wielki dystans mają do siebie samych i do całej "fabryki snów" zwanej Hollywood. przeciez w tym filmie chodzi przedewszystkim o wyśmianie tych wszystkich nowinek rodem z LA.(chociaż by adopcja o której mowił mcconaghuey). no a gra aktorska... nikomu nie moge nic zarzucić, a Downey Jr. jako Kirk Lazarus jest z nich wszystkich najlepszy( jego mowa o tym, jak trzeba grac postać, żeby doceniła to akademia...:)).
i tyle.
Film jest dla ludzi o specyficznym poczuciu humoru (ogolnie filmy tego typu tak maja) Moja matka tez by sie nie smiala z tych scen i dialogow, ale to nie znaczy ze film jest kiepski. Dla mnie ma lepsza fabule niz inne filmy paro filmy z tego typu. Ja sadze ze film byl zarabisty :D Ciagle sie smialem (Downey Jr jako murzyn wymiata) Milo jest usiasc przed takim filmem i obejrzec klimat wojny z "jajem" bo ile moza ogladac tych na powage filmow wojennych z powielanym scenariuszem...
Jeśli ktokolwiek pisze o takim filmie że jest "zrobiony na niskim budżecie" no to... Przykro mi i płaczę w kąciku,ale NIE ZNA SIĘ NA KINEMATOGRAFII WOGÓLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Biorąc pod uwagę chociażby OBSADĘ i efekty specjalne oraz pirotechniczne - nie ma szans na niski budżet!!!!!!!!!!!!
Nie słuchamy kolegi/koleżanki DAELI!!! Wystarczy sprawdzić jego/jej ulubione filmy... Bez obrazy:) Pozdrawiam!
Zimna Sooczka widzę że na Boże narodzenie dostałaś,zestaw neostrady + drukarkę gratis i teraz widzimy tego skutki ... idź pobiegaj za piłką a nie pajacuj.Każdy lubi co innego
Szczerze to sie zgadzam. Nawet Jack Black niesmieszny a Ben Stiler wrecz żałosny. Zastanawiam sie dlaczego tyle gwiazd wzieło w nim udział i po co wogle powstał?
http://www.filmweb.pl/topic/1057195/rzeczy+potrzebnych+Tobie+do+ocenienia+filmu. html
Ja tam się zgadzam w pełni z pierwszą opinią dla mnie ten film to jedno wielkie nieporozumienie i tak też został przeze mnie oceniony. Ktoś z moich poprzedników napisał, że ludzie jak te durne barany obejżeli trailer i sądzili, że ida do kina na komedie, no to przepraszam bardzo, a co ludzie mają sobie myśleć???? jeśli film był w kinach jak byk reklamowany jako kolejna prześmieszna amerykańska komedia???? Ja na to dziadostwo do kina nie poszłam i wielkie dzięki, bo byłaby to duuuuuża strata pieniędzy. Obejżeliśmy film z mężem w domu (jakimś cudem dotrwaliśmy do końca co wymagało nie lada samozaparcia) i była to na szczęście tylko strata czasu, bo film nie podobał się nie tylko mi ale i mężowi, który filmy o wojnie szczególnie tej w wietnamie uwielbia. Obrońcy filmu oczywiście zarzucają ludziom od negatywnych ocen brak ogłady filmowej, ale niby gdzie w tym filmie jest ten humor dla ludzi o specyficznym poczuciu humoru????? Może chodzi o przewijającego się przez cały film Toma Cruis'a, który w co drugim słowie używa najpiękniejszej angielszczyzny przetłumaczonej na jakże piękną polszczyznę. 1/10 Jedno wielkie nieporozumienie :P
Jak widzę takie komentarze to krew mnie zalewa! Mam ochote cie znalezc i pier* ciezkim mlotem!
Ale nie. Na takie komentarze najlepiej nie reagowac. Koleżka albo chce zaistniec w necie, albo naprawde jest tak głupi.
Nie odpowiadaj, bo cokolwiek powiesz oceniam Cie hmm 1/10. JA zaczałem i JA kończe.
Widzę że kłótnie się zaczynają :D Nic nowego FanyBoy-e atakują xD.
Dla mnie film jest dnem i dobrze że nie wydałem 11 złotych na ten film.
jakieś argumenty?... czy nie podołasz? bo na chwilę obecną jesteś trollem, jakich tu setki
Totalna żenada z Twojej strony, brak słów... Tak jak myślałem, nie potrafisz podać ani jednego argumentu.
Oj wybaczcie daeliemu 2 ze nie jest zbyt obeznany w klasyce kina i kompletnie nie lapie dowcipu tu zawartego. Do tego jeszcze wyzywa innych od dzieci neo, czy jakis leszczy a zgaduje ze mi sie tez zaraz oberwie. Dla mnie kolejny przyklad niestety niezbyt rozgarnietej osoby ktora ocenia film ktorego totalnie nie rozumie . Niestety taka jest wiekszosc uzytkownikow filmwebu - trolli ktorzy uwazaja swoja opinie za najwazniejsze na swiecie do tego nie potrafia jej niczym obronic. Zeby nie bylo offtopu powiem ze sam dalem 8/10 , za wszystkie nawiazania do klasycznych filmow , swietne falszywe trailery oraz bardzo dobra gra Downeya .
A czego Ty ode mnie oczekujesz ? że będę sie rozpisywał na dwie strony aby wytłumaczyć takiemu trollowi jak Ty dlaczego mi się ten film nie podobał ?,
przestań bo to żałosne,oceniłem film tak jak zasłużył dla mnie,a to że Wy macie problemy ze zrozumieniem składni ( nie którzy ) to nie moja wina.
Nie mam zamiaru pisać i udowadniać komuś że umiem ucharakteryzować dany film i dlaczego go tak oceniłem.
Proszę tutaj już nie pisać ! Ludzie z wyższym IQ to zrozumią :).
>>Proszę tutaj już nie pisać ! Ludzie z wyższym IQ to zrozumią :).<<
Po pierwsze pisze sie ZROZUMIEJĄ.Niestety chyba w twoich oczach jestem ludziem z niewysokim Ajqiu :(
>>A czego Ty ode mnie oczekujesz ? że będę sie rozpisywał na dwie strony aby wytłumaczyć takiemu trollowi jak Ty dlaczego mi się ten film nie podobał ?,
przestań bo to żałosne,oceniłem film tak jak zasłużył dla mnie,a to że Wy macie problemy ze zrozumieniem składni ( nie którzy ) to nie moja wina. <<
Po drugie skoro umieszczasz posta z ocena to bys ja jakos sensownie uzasadnil, a nie (zupelnie jak troll o dziwo) walisz se posta 1/10 film patologia/koniec posta. Juz lepiej nie zasmiecaj forum jak masz pisac byle co. To tyle , pozdro dla myslacych ;)
prawda jest taka, że ten film był robiony bardziej pod publike amerykańską świadczy o tym chociażby duzo wyższa ocena na IMDB ( aż 7,4 an a Filmwebie oscyluje koło 6 ), i ktoś kto nie ma pojęcia trochę o Ameryce i kinematografii to nie zrozumie chociażby aluzji do takich filmów jak "Pluton". Dlatego bezsensu dawanie jest dawanie tak niskiej oceny nie potrafiac nawet jej umotywować. No chyba, że Daeli oświeci nas czemu ten film miałby zasługiwać na 1, ale prędzej wyzwie nas od Trolli. Pozdro aha jedyne co w tym filmie było beznadziejne to tłumaczenie tytułu.