PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=206047}

Jaja w tropikach

Tropic Thunder
2008
5,8 108 tys. ocen
5,8 10 1 107857
6,8 39 krytyków
Jaja w tropikach
powrót do forum filmu Jaja w tropikach

Oczywiście zawyżyłem ocene by przykuła czyjąś uwage. Moim zdaniem jest to mocna 8-ka. Film jest genialna parodią, ale nie filmów wojennych tylko całego przemysłu rozrywkowego ze stanów zjednoczonych. Od początkowych scen ( zwiastunów ) praktycznie składałem się na krześle ( może nie dosłownie - chciałem po prostu podkreślić fakt że naprawde zostałem rozbawiony ). Cały film to satyra - od pierwszej sekudny do osatniej sceny z Tańczącym T.C. nawiązującym do filmów z wczesnych lat 90. Ogólnie przed obejrzeniem filmu polecam sobie zrobić taki mały przedsmak w postaci Family Guy'a . W filmie wystepuje specyficzny humor którego można nie wyłapać i faktycznie film może wydawać się nudny i żałosny. Dlatego właśnie polecam obejrzenie sobie przynajmniej z dwoch sezonów owej kreskówki by wyrobić sobie podejście do tej specyficznej kreskówki. Po tym Tropic Thunder to czysta śmietanka którą się spija i można się nim delektować. Jeszcze raz polecam i pozdrawiam serdecznie.

Cyjus

Cyjus

Według mnie film niczym szczególnym nie powala. Nie jest również za śmieszny, jedynie początkowe sceny wywołały lekki uśmiech na mojej twarzy. Żałuję, że oglądnąłem ten film jest nieciekawy i nudny.