Obejrzyjcie sobie (o ile tego jeszcze nie zrobiliście) takie filmy jak "czas apokalipsy" , "pluton" , "szeregowiec ryan" czy "łowca jeleni" a potem "jaja w tropikach". Na litość boską ręce opadają jak czytam wpisy typu "0/10,żenada roku". Chociażby pierwsza scena jest jakby żywcem wyjęta z "czasu apokalipsy"...jeśli po wyżej wymienionym maratonie z kinem wojennym dalej nie wiecie o co mi chodzi sprawdźcie w słowniku hasła pastisz i ironia...jeśli i to nie pomoże to ja wysiadam,oceniajcie dalej na 1/10
mi się wydaje, że to nie jest taka rasowa parodia, bo fakt było parę scen, w których jawnie parodiowali inne filmy (jak czas apokalipsy - zwłaszcza muzyczka w tle), ale sądze, że większe przesłanie to parodia całego przemysłu filmowego w hollywood. I b. dobrze
Film bardzo dobry. Sam pomysl, genialny. : ) A obsada!? Coz, samo wykreowanie z Toma Cruise bogatego posiadacza majatkowego o nadludzkiej masie, sprawiajacego wrazenie czlowieka, ktory bedzie chcial Cie zmiazdzyc bylo swietnym pomyslem.
Film sie oglada lekko, choc wciaga swoim rozmachem i mnogoscia szpanerskich pirotechnicznych pokazów.
W pełni się zgadzam. Parodia wyśmienita. A kreacje poszczególnych aktorów - palce lizać.
Dawno się tak nie uśmiałem.
7/10
Jak dla mnie film świetny, Ben Stiller udowodnił po raz kolejny swój talent nie tylko aktorski ale i również reżyserski. Więcej takich filmów!!!
Obejrzałam ten film tylko ze względu na nominacje do złotych Globów. normalnie jak tylko pomyślę o "głupiej" amerykańskiej komedii, to zbiera mi się na wymioty, dlatego z zasady unikam filmów np. ze Stillerem.
Tak więc zasiadłam do oglądania z nastawieniem, że po 15 min po prostu go wyłączę, trzymając rączkę na przycisku przewijania. No i muszę przyznać, że film podbił mojej serce w ciągu pierwszych 7 minut. Humor jest prosty, amerykański, ale przemieszany z genialnymi nawiązaniami do klasyków kina, do tego wspaniała obsada. Na przedświąteczny wieczór idealny. Polecam.