PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=206047}

Jaja w tropikach

Tropic Thunder
2008
5,8 108 tys. ocen
5,8 10 1 107857
6,8 39 krytyków
Jaja w tropikach
powrót do forum filmu Jaja w tropikach

ludzie w Vietnamie gineli prawdziwi ludzie!!! Obejrzałęm sobie ostatnio "Byliśmy rzołnieżami" i mam mieszane uczucia do tego filmu "Tropic Thunder" jak można śmiac się ze śmierci tysiąca ludzi którzy oddali życie dla swojej ojczyzny??

cOne_2

rzołnieżami... no comment... to obejrzyj jeszcze trylogię Stone'a, bedziesz mial wiekszy oglad sprawy na wojne w Wietnamie (z reszta ta pierwsza scena na drugim trailerze to scena z Plutonu, taka symbolike zbrukali... ale usmiech mi sie pojawil, znaczy dziala :D)...
na pewno troszke kontrowersyjna parodia, ale nie bardziej niz inne parodie...

użytkownik usunięty
cOne_2

I wlasnie w tym rzecz:)) rewelka pelna gemba o ile pamitam jeszcze nikt tego sie nie podjol hahahahha no mnie sie juz geba cieszy .Tam jest mnutwo taki rodzynek wlasnie z filmow o wietnami o to chodzi.
Generalnie vietnam to tak popluarny temat w stanach i na swiecie ze w koncu ktos sie za to zabral.
Stary to nie jest parodia listy szindlera tylko parodia filmow o wietnamie a nie wojny w wietnamie.
Poprostu nie myl pojec.

ocenił(a) film na 9
cOne_2

A gdzie w tym filmie masz Vietnam i lata 60?

ocenił(a) film na 8
cOne_2

Posłuchaj... o ile jestem dobrze poinformowany to nie będzie parodia wojny w Wietnamie. O wojnie w wietnamie będzie kręcony film a jego aktorzy przez przypadek trafią w sam środek domowej "wojny" co nie ma żadnego powiązania z walkami na wschodzie.
Tyle

cOne_2

O ile pamietam to amerykanie sie wpieprzyli do wietnamu(jak wszedzie zreszta) wiec chyba nie ma przeszkod zeby nabijac sie z ich bledow:)

ocenił(a) film na 7
cOne_2

Że niby amerykanie bronili swojej ojczyzny i oddawali za nią życie no daj spokój przecież to oni pierwsi zaatakowali Wietnam. Pozatym film nie jest o wojnie w Wietnamie tylko o aktorach którzy myślą że grają w filmie o wojnie.
Z twojej wypowiedzi wychodzi że wiedzę o historii znasz tylko z filmów.
A film zapowiada się znakomicie.

ocenił(a) film na 7
cOne_2

Człowieku załatw sobie jaja. Ludzie giną cały czas i nic nie poradzisz, śmierć jest nieodłączną częścią życia, przyzwyczaj się do tego lepiej.