PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=206047}

Jaja w tropikach

Tropic Thunder
2008
5,8 108 tys. ocen
5,8 10 1 107857
6,8 39 krytyków
Jaja w tropikach
powrót do forum filmu Jaja w tropikach

w życiu oglądałam tylko dwa tak beznadziejne filmy, że aż żal za tyłek ściska - "chłopaki na ibizie" i ten oto gniot. "jaja w tropikach" - pomijając polski tytuł - jest tak mało ambitny i tak mało śmieszny, że odradzam wszystkim marnowanie pieniędzy na bilet na to coś. ani to śmieszne, ani ambitne, ani fajne, ani warte uwagi. powiedziałabym bardziej, że te "śmieszne" sceny bardziej są obrzydliwe niż zabawne. ja daję 1 i bardzo żałuję, że nie mogę dać mniej.

abcde

ooo super, teraz na pewno wiem że na to pójdę :) "chłopaki na ibizie" oglądałem parę razy i za każdym płakałem ze śmiechu a jak to jest w połowie tak dobre to ze startu dostaje 10. widocznie nie masz poczucie chumoru

Kalam

też bym Cię obraziła stwierdzeniem, że widocznie nie masz gustu, ale chyba jednak zatrzymam się na zwykłej ocenie filmu...

ocenił(a) film na 9
abcde

A możesz mi napisać czego ambitnego oczekujesz od Jaj w tropikach? Kurczę!!! Byłam dziś na pokazie przed premierowym i lałam ze śmiechu cały czas. Fakt, że obrażanie ludzi umysłowo chorych jest żałosne i kiepskim pomysłem w filmie ale reszta jest zajefajna. Najlepszy jest Downey jr.

ocenił(a) film na 8
Monika_2000

Popieram Moniko,
i ja tam byłam i ze śmiechu wyłam (rym zamierzony ;)
Luz był widoczny i w scenariuszu, i w podejściu aktorów do ról, i ogólnie wszędzie...
Nie odebrałam 'Simple Jacka' jako obrażania ludzi umysłowo chorych - Lazarus (Downey Jr. jak zwykle rewelacyjny) objaśnił w gruncie rzeczy o co tak naprawdę chodziło ;)
Film wysoce rozluźniający - nawet totalnie obleśne wątki dotyczące Portnoya mnie nie odstręczały ;->
Bajdełejem - akcja marketingowa tego filmu też mi się podobała. Właśnie tego oczekuję od "głupawych" komedii.

caleena_ex_0ut

Chłopaki na Ibizie jedna z najlepszych jajcarskich komedii jeżeli Jaja w tropikach są podobne to na ten weekend wybieram sie do kina na 100 %

ocenił(a) film na 5
abcde

"jest tak mało ambitny i tak mało śmieszny"
... a Ty masz "tak mały" zasób słownictwa. Kim Ty dziewczyno jesteś, że oczekiwałaś po tym filmie czegoś ambitnego, oglądnij sobie pianistę albo listę shindlera... to jest hardcoreowa komedia nie dla sztywniaków.

ocenił(a) film na 8
Biey

Takie tematy, jak tej dziewczyny, lepiej po prostu ignorować...jak widac i mi się to nie udało, ale sie staram :]

Biey

"obejrzyj"!
Jak się komus wypomina słownictwo, to wypadało by samemu nie grzeszyć.

Czego chcecie od dziewczyny? Każdy ma prawo do opinii, a że ta nie jest zbytnio uzasadniona, to nikt jej poważnie nie weźmie.

ocenił(a) film na 6
abcde

Wiesz martusiienka patrząc na Twoje ulubione filmy nie wiem w jaki sposób możesz podejmowac sie krytyki czy oceny jakiegokolwiek filmu. W Twoim zestawieniu jakies 50% filmow normalni ludzie oceniliby na 5/10 albo mniej...

Jesoos

Co racja, to racja - warto poznać jakie są ulubione filmy osoby, która napisała komentarz na samej górze - większość z nich to romantyczne komedie dla nastolatków...

abcde

To mnie zaniepokoilas, bo dla mnie "Chłopaki na Ibizie" to tez jeden z najglupszych filmow, a na "Jaja..." czekam z niecierpliwoscia.

ocenił(a) film na 7
cube23_87

ja bym się tu nie bał, stiller , balck i downey jr. to zupełnie inna szkoła jazdy niż gościa od "Chłpaków z ibizy" ...

a co do założycielki tematu , to po filmach widzę że ma 12 lat i gust prosto z Bravo girl ...

ocenił(a) film na 1
abcde

Spodziewałem się, że to będzie całkiem niezła komedia. Ben Stiller...pomyślałem, że nie zawiedzie. Moja dziewczyna też lubi tego aktora, więc poszliśmy. Na początku zapowiadał się całkiem nieźle, ale później był tak kiczowaty, że chciałem opuścić kino, ale dziewczyna powstrzymywała mnie słowami "czekaj, może się rozkręci" i rozkręciła się, ale w złym kierunku. To chyba najgorszy film jaki w życiu oglądałem.