PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539270}

Jak zostać królem

The King's Speech
2010
7,8 329 tys. ocen
7,8 10 1 328836
7,1 81 krytyków
Jak zostać królem
powrót do forum filmu Jak zostać królem

Śmiać mi się chce jak ludzie spuszczają się nad tym filmem, który jest o niczym. Film ma sen jeżeli daje jakiś morał, przesłanie jest pozytywnie zaskakujący, daje po zakończeniu do myślenia a po końcu seansu człowiek siedzi wbity w fotel a tu nic. Ludzie dają po 8-9 aby nie wyszło, że sie nie znają bo przecież jak można filmowi co ma tyle nominacji dać 6. Ciekawy jestem jak ludzie oceniali by ten film bez całego marketingu i pompowania do mózgu jaki to ten film nie jest suuuuper.

owsiak_master

święta racja...

ocenił(a) film na 8
owsiak_master

ja podchodzę tak: bawiłam się dobrze, wzruszyłam trochę pośmiałam, nie myślałam: "a ile jeszcze zostało do końca" , "muszę zrobić pranie" albo "chce mi się siku" dla mnie film jest ponad przecięty jeśli wciąga mnie fabuła a nie zastanawiam się nad zupełnie czymś innym. aktorstwo dla mnie było rewelacyjne co nie oznacza że cały film taki był. jestem pod wrażeniem Firth'a bo nie myślałam że na tyle go stać. czy na Oskara zasługuje cały obraz- nie. ale gra aktorska wg mnie jak najbardziej. co do przesłania to jakieś tam jest , ja miałam pewne ale niezbyt głębokie. zresztą sensu i przesłania możesz się dopatrywać i w Smerfach jeśli się uprzesz.
Ja do tego filmu wrócę na pewno- po prostu zwyczajnie mi się podobał i podziwiam aktorów. a czy ktoś się nad nim rozmywa czy nie ? ogólna tendencja i siła reklamy.
8/10

ocenił(a) film na 6
owsiak_master

Ja tez sie zgadzam. Niestety myslalam jak jutro dojade do pracy bo czekaja mnie korki. Wiec jesli o czyms innym myslalam to znaczy ze mnie nie zainteresowal na tyle zeby dawac temu filmowi 8/10. Ciekawe czy dostanie Oscara. Ps. tez podobala mi sie gra Firtha :) ale te Oscary to troche taka loteria, moim zdaniem.