PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539270}

Jak zostać królem

The King's Speech
2010
7,8 329 tys. ocen
7,8 10 1 328981
7,1 81 krytyków
Jak zostać królem
powrót do forum filmu Jak zostać królem

...

ocenił(a) film na 7

Film, nie powiem, że zły bo niezły, ale... nie dałabym Oscara

użytkownik usunięty
domino0026

nawet Firthowi?

użytkownik usunięty

Ja bym dorzucił oscara dla Rusha:)

użytkownik usunięty

Rush miał fajniejszą postać, ale to Firth odwalił zdecydowanie najtrudniejszą robotę- moment tuż przed ostatnim przemówieniem- łzy w oczach, emocje widoczne na twarzy, mimika- bardzo dobrze zagrane.

ocenił(a) film na 8
domino0026

Kruczę... myślę całkiem podobnie. Oglądałam Jak Zostać Królem i Czarnego Łabędzia przed wręczeniem Oscarów, a o ile wiem, to chyba była dwójka najmocniejszych kandydatów. Ale ja uwielbiam filmy psychologiczne, a Czarny Łabędź jest dla mnie filmem doskonałym, w którym jestem w stanie się zatracić i poniekąd odnaleść. Nie mówię, że Jak Zostac Królem było złe, bo też bardzo mi się spodobał. Dałam 8/10. I jak napisała Brooke_Logan Firthowi oscara dałabym praktycznie z miejsca;)

ocenił(a) film na 8
Fantassia

Firth zasłużył w pełni na Oscara-jego rola wymagała niesamowitego zaangażowania emocji w odtwarzaną postać, w ogóle bardzo mocną stroną filmu są kreacje aktorskie.

ocenił(a) film na 10
domino0026

dlaczego nikt tak naprawdę nie zauważa, że poza tym, że ten film jest sklasyfikowany jako dramat, to tak w jego istocie był bardzo zabawny i bardzo brytyjski? dla mnie to była prawdziwa perełka :)

ocenił(a) film na 8
agnieszkasonia

Ja zauważam! Brytyjski na 110%;)