PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539270}

Jak zostać królem

The King's Speech
2010
7,8 329 tys. ocen
7,8 10 1 328836
7,1 81 krytyków
Jak zostać królem
powrót do forum filmu Jak zostać królem

8/10

ocenił(a) film na 8

Bardzo dobra rola Colin Firtha ale w okół filmu za dużo szumu w sumie to nie arcydzieło choć ogląda się całkiem całkiem

ocenił(a) film na 10
ador2

Zauważyłam, że dużo filmów traci na ocenie przez to, że są za bardzo nagłaśniane przez media. Ja przed obejrzeniem Jak zostać królem nie widziałam nawet trailera i film mnie absolutnie zachwycił. Oceniłam go 10/10 bo ma w sobie wszystko, czego oczekiwałabym od dobrego kina. Nie nudziłam się w kinie ani przez chwilę.

Ale teraz sobie myślę, że to dlatego, że poszłam do kina bez żadnych oczekiwań - zresztą tak samo było z Avatarem, ominął mnie medialny szum, trailer zaciekawił - a film ujął swoją baśniową prostotą, kolorami i efektami. Dałam mu wysoką ocenę nie na fali trendu, tylko dlatego, że naprawdę, naprawdę mi się spodobał.

To takie moje fizoloficzne przemyślenia prawie na temat ;) Szum to nic dobrego!

ocenił(a) film na 8
ador2

Dla mnie film był fantastyczny... myślę ze przede wszystkim dla tego, bo doskonale rozumiałam głównego bohatera . Sama się jąkam i wiem jak to jest...wszystko doskonale rozumiałam. Podobała mi się relacja miedzy pacjent-terapeuta. Bardzo śmieszne momenty.
Colin... co tu dużo mówić... zagrał rewelacyjnie i bardzo wiarygodnie. Czasami miało się aż ochotę wejść do filmu , przytulic go i powiedzieć spokojnie, dasz rade. Zwłaszcza na końcu przed przemówieniem. Pierwszy raz tak miałam. Szkoda ze tak się nie da ;)
Dla mnie ten film był wspaniały. Właśnie tego oczekiwałam. Colin bez dwóch zdań powinien dostać Oscara za ta role.